Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
G-20 ülkeleri terörizmle mücadele konusunda güçlü bir beraberliktedir.
Biz Türkiye olarak terörizmin ne olduğunu çok iyi bilen, bunun ağır sonuçları ile 1970'li yıllardan beri yaşayan bir ülkeyiz.
PYD PKK DAEŞ gibi terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. G-20 liderleri olarak terör örgütleriyle mücadele etme konusunda görüş birliği olduğunu gördük.
Özellikle İslamla hiçbir ilgisi olmayan DAEŞ terörüne karşı ortak sorumluluklarımız üzerinde durduk. Çevremizde artık yönetilemez hale gelmiş ülkeler ortaya çıktı. Suriye bu konuda en çok öne çıkan yerdir. Halkıyla yakın bağları olan bir ülke olarak Suriye'de yaşanan dramın etkilerini ilk günden beri hissediyoruz.
Özellikle İslamla hiçbir ilgisi olmayan DAEŞ terörüne karşı ortak sorumluluklarımız üzerinde durduk. Çevremizde artık yönetilemez hale gelmiş ülkeler ortaya çıktı. Suriye bu konuda en çok öne çıkan yerdir. Halkıyla yakın bağları olan bir ülke olarak Suriye'de yaşanan dramın etkilerini ilk günden beri hissediyoruz.
Suriye'de bir çözümde ulaşılmadan göçmen ve terör sorunlarının üstesinden gelinemez. Uluslararası toplumun bu anlamda samimi bir dayanışma içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, terörden arınması, çoğulcu demokratik bir yönetime kavuşması bu sürecin amacıdır. Kendi halkını katleden
Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri yoktur, olamaz. Esed bu şansı çoktan kaybetmiştir.
Mültecilere yardım için daha fazla gayret edeceğimizi açıkladık. Mülteci olayı ile terörü birbirine karıştırmamak gerekir. G-20 olarak bu konuda dünyaya örnek teşkil etmemiz gerektiğine inanıyorum. Suriye'de insani güvenlik bağlamında atılması gereken adımlar çok fazla beklenilmeden hayata geçirilmelidir.
Dönem başkanı olarak, önceliklerimizi 3 temel kavram etrafında tanımladık, bunlar; kapsayıcılık uygulama ve yatırımlardır.
Küresel büyüme bu yıl beklentilerin altında seyrediyor. Ayrıca ABD'de faiz oranlarının artırılmasının diğer ülkelerin ekonomisine etkisi üzerinde durduk. Aynı şekilde kamu maliyesi politikalarının uzun vadeli istikrarı zedelemeyecek şekilde büyüme ve istihdamı destekleyici olmasına gayret edilmesi gerektiğini not ettik. Dönem başkanlığı olarak artık konuşma değil uygulama zamanı gelmiştir.
Biz verilen taahhütlerin yarısını tamamlamış durumdayız.
G-20 bir zenginler grubu değildir. Bizler kalkınma çabası gösteren ülkeleri de temsil ediyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin temsilcileri olarak, düşük gelirli ülkelerin halinden de anlıyoruz.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET