Gazetecininde Mesleki Ahlaka ihtiyacı var

ÇORUM 11 Ocak 2020 16:25
Videoyu Aç Gazetecininde Mesleki  Ahlaka ihtiyacı var
A
a

Çorum Valiliği ve Belediye Başkanlığı birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Havuzbaşı kafede basın mensuplarına kahvaltı verildi.Çorum Belediye Başkanı Dr Aşgın, gazetecilerin de meslek etiğine göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. “Çorum’da medyanın tamamı diyemiyorum ama tamamına yakını meslek etiğine göre hareket ediyor, ahlaklı davranıyor” dedi...


Programa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Lemzi Çöplü, Zübeyr Tuncel, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Bülent Özkaleli, Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Birkan Demirci ve basın mensupları katıldı.


VALİ MUSTAFA ÇİFTÇİ BİRLİKTE AYNI GÖREVİ YAPIYORUZ

Programda kısa bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, 10 Ocak tarihinin hem Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü olması dolayısıyla ortak kutlanması gerektiğini dile getirdi.gazeteciliğin usulüne ve ilkelerine göre yapılması gerektiğini ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Gazetecilik, usulüne uygun yapılacak olursa, etik ilkelere uyulacak olursa kıymetli bir meslektir. Çünkü halkımızın gözü kulağı. Hakkını vermek icap ettiğinde sorumluluk gerektiren bir meslek. 10 Ocak İdareciler Günü aynı zamanda. Bizlerde sizler gibi gece gündüz, kar kış demeden, mesai mefhumu gözetmeden vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Çabamız, gayretimiz ortak” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AŞGIN: MEDYA 4. KUVVET

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Valilikle birlikte çalıştıklarını söysleyerek, “Bu görüntü devlet ve milletin ortaklaşa çalıştığını gösteren bir görüntü aynı zamanda basınla bu birlikteliğin özel bir anlamı var. Basına biz dördüncü kuvvet diyoruz".
Yasama, yürütme, yargı ve medya. Yasama kanunlar çıkartacak, yürütme bu yasaları en iyi şekilde uygulayacak.Yargı, haksızlık ve adaletsizlik varsa adaleti sağlayacak.Medyada meslek etiğine, uluslararası menfaatlere ve kamu yararına hizmet ederse bu ülkede çok güzel işler olur. Dört kuvvetten herhangi birinde ahlaksızlık olursa sıkıntı vardır. Her meslek içinde ahlaksızlık var ama ben şehrimiz adına şunu söyleyebilirim ki Çorum’da bu açıdan bakarsak meslekteki kişilerin tamamına yakını meslek ahlakına ve etiğine uygun hareket ediyor diye bilirim.
Aşgın, Medya demek tarihe not düşmek demek. Gazeteci haberleriyle geleceği şekillendirir dedi.





 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam