Gençlere Müjde 15 bin yeni iş kapısı açılıyor

Güncel 9 Ağustos 2013 10:04
A
a

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek sertifika programıyla, özel sektörün ihtiyacını karşılamak üzere coğrafi bilgi sistemi (CBS) uzmanı yetiştirilecek.

Programla, yaklaşık 15 bin kişinin özel sektör ve kamu kurumlarında istihdamına imkansağlanacak

Öğrenilen bilgiye göre, özel sektörün CBS uzmanı ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi'nin işbirliğiyle yeni sertifika programı açacak. Programla, son dönemde dünyada yaygın kullanılan coğrafi bilgi sitemlerinin, kamu ve özelsektörde hızlı ve etkin kullanımının sağlanması için CBS uzmanı yetiştirilecek.

Sertifika programıyla, 15 bin gencin özel sektör ve kamu kurumlarında istihdamına imkânsağlanacak. Programa, CBS operatörlüğü için tapu kadastro, harita ve kadastro gibibölümlerden en az ön lisans mezunu olanlar başvurabilecek. CBS uzmanlığı için de harita, jeofizik, jeoloji, inşaat mühendisliği,  şehir planlama, peyzaj mimarlığı, coğrafya bölümlerini bitiren lisans mezunları başvuru yapabilecek.

CBS nedir?

Coğrafi bilgi sistemi, dünyadaki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel sorunların çözümüne yönelik mekana ve konuma dayalı karar verme süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak üzere, büyük hacimli coğrafi verilerin toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması ve sunulması fonksiyonlarını yerine getiren donanım, yazılım, personel, coğrafi veri ve yöntem bütünü olarak tanımlanıyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam