GEZİ PARKINA DESTEK VEREN 12 PARTİ VAR

Politika 12 Haziran 2013 06:56
A
a

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yer alan siyasi partiler ve uzantıları hangileriydi ?

AŞIRI SOL PARTİLERE FIRSAT DOĞDU

Ancak Taksim'de, Dolmabahçe'de, Beşiktaş'ta, Gazi Mahallesi'nde, Ankara Kızılay'da ve İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ve yurdun diğer şehirlerinde yapılan eylemlerde çevrecilerden çok siyasi partilerin bayrak ve flamaları görüldü. Gezi Parkı'ndaki panayır havasının aksine barikatlı sokak aralarında bir işgal görüntüsü oluşturuldu. Türkiye, eylemlerde kimin nasıl yönlendirildiğini ve hangi amaçla kullanıldığını gördü.


Peki, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yer alan siyasi partiler ve uzantıları hangileriydi? 

TESPİT EDİLEN 12 PARTİ VAR

Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Türkiye Komünist İşçi Partisi, (TKİP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) önderliğinde cereyan eden olaylar DHKP-C, KESK, Halk Cephesi, Mücadele Birliği Platformu, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Sosyalist Dayanışma Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, çeşitli sanatçılar ve bazı taraftar grupları tarafından destekleniyor.


 

AĞAÇ İÇİN YAPILAN EYLEMLERDE 'ÇEVRECİ' PANKART YOK

Taksim Gezi Parkı'nda böyle bir tablo varken, asılan pankartlarda kullanılan dil ise dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Atatürk Kültür Merkezi'ne asılan ve polis tarafından indirilen pankart ve afişlerde ‘çevre duyarlılığı' konu edinen ifadeler yerine AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alınması eylemlerin hangi amaca hizmet ettiğini açıkça gösteriyor. 

EYLEMLER NEREYE GİDECEK? 

İlk başta Türkiye'nin hemen hemen geneline yayılan ancak daha sonra duyarlı vatandaşları desteğini çektiği Eylemler ağaçların sökülmesine tepki olarak başladı. Ancak Gezi Parkı'nda eylem yapanlar da dahil hiç kimse ülkeyi rahatsız eden eylemlerin nasıl biteceğini bilmiyor.

TAKSİM'DE HERŞEYİ ANLATAN FOTOĞRAF: 

Biber gazından kaçanlar arasında biri BDP flaması diğeri Atatürk'lü Türk bayrağı taşıyan el ele iki genç ile bozkurt işareti yapan bir adam aynı fotoğraf karesi içinde görüntülendi.

Kaynak : www.haber7.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam