GIDA BANKASI ÇORUM'DA FAKİRİN UMUDU OLDU

ÇORUM 22 Ocak 2016 00:30
Videoyu Aç GIDA BANKASI ÇORUM'DA FAKİRİN UMUDU OLDU
A
a

Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında örnek uygulamaları arasında yer alan Gıda Bankası’ndan 9 bin 385 ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor…

2015 yılının Mayıs ayında hizmete açtıkları Gıda Bankası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara süpermarket ortamında alışveriş yapma imkânı sunduklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ihtiyaç sahibi vatandaşların Çorum Belediyesi Gıda Bankası’ndan ihtiyaçlarına göre alışveriş yapma imkânı bulduklarını söyledi.

Çorum Belediyesi Gıda Bankası ile giyimden gıdaya, temizlik ürünlerinden şarküteriye kadar 900 m2’lik alanda 200 çeşit temel ihtiyaç maddesini maddi imkânları kısıtlı olan ailelerin hizmetine sunduklarını dile getiren Külcü, Gıda Bankamız kurumsal bir güvence ile daha nezih ortamda hemşehrilerimize hizmet veriyor.

Bugün itibariyle şehir merkezinde oturan ve maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 8 bin 500 aile Gıda Bankasından yararlanıyor. 885 mülteci aileye de ihtiyaç malzemesi kolisi göndermek suretiyle 9 bin 385 ailemize yardım eli uzatıyoruz.” dedi. Belediye Başkanı Külcü, Gıda Bankasında bulunan ürünlerin yüksek kaliteli ürünler olduğunu ve vatandaşların ihtiyaçları çerçevesinde adeta bir marketten alışveriş yapar gibi Gıda Bankasında bulunan ürünlerden alabildiğini dile getirerek “Belediyemiz önceden gıda paketi dağıtımı yapıyordu. İhtiyaca tam olarak cevap vermeyen bu gıda kolilerinin yerine, hemşehrilerimizin neye, hangi oranda ihtiyacı varsa ona göre alışveriş yapsın diye Gıda Bankası’nı kurduk. Gıda Bankası ile hemşehrilerimiz daha kaliteli ürünleri kendi ihtiyaçlarına göre seçerek alabiliyor.” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam