GS'DAN FB'YE GÖNDERME

Spor 6 Mayıs 2016 18:18
Videoyu Aç GS'DAN FB'YE  GÖNDERME
A
a

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Galatasaray'ın resmi sitesinden ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük yankı yarattı. Galatasaray'ın paylaşımına Fenerbahçe taraftarları büyük tepki gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Galatasaray'ın resmi sitesinden ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük yankı yarattı.

Fenerbahçe'nin finale yükselmesinin ardından sarı kırmızılı kulübün resmi Twitter hesabından atılan mesajda, "Galatasaray ve Fenerbahce 5. defa Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak. Daha önceki dört finali de Galatasaray kazandı"ifadeleri yer aldı.

Bu paylaşım sonrası Galatasaraylı taraftarlardan destek mesajları gelirken, Fenerbahçeliler büyük tepki gösterdi.

 

Galatasaray ve @Fenerbahce 5. defa Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak. Daha önceki dört finali de @GalatasaraySK kazandı.

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) 5 Mayıs 2016

11 yıl sonra yeniden eşleşen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın daha önce oynadığı Türkiye Kupası Final maçlarının sonuçları şöyle:

1962-63 Galatasaray – 2-1 ve 2-1

1964-65 Galatasaray – 0-0 ve 1-0

1995-96 Galatasaray – 1-0 ve 1-1

2004-05 Galatasaray – 5-1

GALATASARAY 16, FENERBAHÇE 6 KEZ KAZANDI

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası isimleri altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray 16 kez bu kupayı müzesine taşırken, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8 ve Fenerbahçe 6 defa kupayı kazandı. Altay, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe ve Kocaeli ikişer, Kayserispor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor da 1'er kez kupa sevinci yaşayan takımlar oldu.

106 YILLIK REKABETTE FENERBAHÇE DAHA FAZLA KAZANDI

Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan İstanbul'un iki yakasının iki büyük takımı, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rekabeti tam 106 yıl öncesine dayanıyor. 106 yıllık rekabette Fenerbahçe galibiyet sayısında 143-122, gol sayısında da 527-480 üstünlüğü bulunuyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam