H.İbrahim Aşgın Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı

ÇORUM 27 Kasım 2018 02:15
Videoyu Aç H.İbrahim Aşgın Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı
A
a

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İzmir ve Çorum adayını açıklanıyor. Dr.Halil İbrahim Aşgın, Vira Bismillah diyerek başlamıştı.Erdoğan, 20 ismi daha açıklaması bekleniyor. Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Hayır niyetlerle çıktığımız bu yolda, tüm kardeşlerimizden dua istiyorum dedi.

2019 AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı 

Halil İbrahim Aşgın Çorum'a hayırlı olsun.
AK Parti’de Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın oldu.

Günlerdir AK Parti Çorum Belediye Başkanı Adayının kim olacağı konusunda yaşanan gelişmelerde nihayet neticelendi. İlk olarak İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın aday olduğu, ardından Eyüp Arslan’ın aday gösterildiği paylaşımlarında bulunulmuş ve dün akşam saatlerinde de Eyüp Arslan Ankara’ya çağırılmıştı. Ancak akşam saatlerinde yaşanan gelişmelerin ardından adayın ismi değiştirildi.
Parti genel merkezi tarafından Çorum Belediye Başkan Adayı olarak Halil İbrahim Aşgın isminde karar kılındı.
Aşgın, ismi bugün TBMM Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın oldu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, isimlerini açıkladığı diğer il belediye başkan adayları ve il başkanları ile mevcut belediye başkanlarını kürsüye çağırarak günün anısına fotoğraf çektirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması beklenen iller ise şöyle: “Ankara, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Konya, Muğla, Trabzon, 

Eskişehir, Hatay, Mardin, Uşak, Çanakkale, Çorum, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı, Afyonkarahisar.”

Halil İbrahim Aşgın Ailesiyle birlikte yola çıktı

        
Halil İbrahim Aşgın Ailesiyle birlikte yola çıktı
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Yerel Yönetimler bölümünde akademik kariyer yapan Dr Halil İbrahim Aşgın AK Parti Çorum Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.Aşgın, yılladır üniversiteden ders olarak anlattığı yerel yönetimlerle ilgili düşüncelerini açıklamadan önce Vira Bismillah diyerek başlamıştı sözlerine...

Ak Parti binasındaki toplantıya ailesi ile birlikte gelen Halil İbrahim Aşgın, “Her işin başı besmeledir. Bismillah diyoruz” diyerek Çorum Belediyesi’ne talip olduğunu söylemişti.Konuşmasına özgeçmişini özetleyerek başlayan Aşgın, üniversitede ders olarak verdiği yerel yönetim anlayışını aday olduğu takdirde Çorum’da hayata geçirmek istediğini söylemişti.


Dr. Halil İbrahim Aşgın, Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Hayır niyetlerle çıktığımız bu yolda, tüm kardeşlerimizden dua istiyorum. Nasıl ki Çorum adına yapılacak tüm gönüllü işleri el birliği ile yaptık, inşallah görev bize kısmet olursa da, Çorum’u tüm dinamiklerle birlikte yöneteceğiz. Elbette ki insanız ve eksiklerimiz de olacaktır. Eğer ki bir eksiğimiz ve yanlışımız olduğunda kardeş sorumluluğu ile uyarıp bize doğru yolu işaret etmezseniz vebalde kalırsınız. Bu vebali bugünden sizlerin omzuna yüklüyorum. Ne yapacaksak el birliği ve gönül birliği içerisinde yapacağız” dedi.
Elbette ki insanız ve eksiklerimiz de olacaktır. Eğer ki bir eksiğimiz ve yanlışımız olduğunda kardeş sorumluluğu ile uyarıp bize doğru yolu işaret etmezseniz vebalde kalırsınız. Bu vebali bugünden sizlerin omzuna yüklüyorum. Ne yapacaksak el birliği ve gönül birliği içerisinde yapacağız” dedi.

EKİBİM VE PROJELERİM HAZIR

Aşgın, yılladır üniversiteden ders olarak anlattığı yerel yönetimlerle ilgili düşüncelerini uygulamak amacıyla bu yola çıktığını ifade ederek, “Katılımcı belediyecilik anlamında belediyelerde sıkıntılar yaşanıyor. Katılımcılığı artırmamız lazım. Allah nasip ederde görev bize tevdi edilip seçilirsem şeffaf katılımcı ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulayacağım” dedi. Aşgın,  ciddi ve ekip kurduğunu ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, bunları yakında görselleri ile birlikte kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.


*********************************************

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.  24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

YEREL SEÇİM TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere en son 24 Haziran'da sandık başına giden Türk seçmeni, bu kez 31 Mart'ta yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) seçimle ilgili çalışmalar sürüyor. YSK tarafından hazırlanacak seçim takvimi, 1 Ocak 2019 Salı günü işlemeye başlayacak.

Açıklanması beklenen seçim takvimine göre, seçim sürecinin başlamasıyla ilk olarak seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek.

Ardından siyasi partilerden mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri istenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, www.ysk.gov.tr'de de seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da ocak ayının ikinci haftasında başlanacak.

Takvime göre, ocak ayının son günlerinde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de kura çekilecek. Aynı gün siyasi partilerin, ön seçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler, ön seçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak ve ön seçim – aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar başlayacak.

 

 



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam