Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum’a gelen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Sungurlu İlçesindeki konuşmasında TRT’yi de eleştirdi.
Bahçeli, “Şimdi biz ilçe ilçe dolaşıyoruz. Burada televizyon kameralarından birkaç tanesi var. Akşam yayınlayacakları da şüpheli hele bir tanesi var, hele bir tanesi var TRT. Hepimizin vergisi ile kurulan bir TRT var.
Şimdi bu TRT’nin bu seçimler dönemindeki yayınlarının bir mukayesesi yapılmış Recep Tayyip Erdoğan’a 500 saatin üzerinde, öbürlerine üç saat yedi saat arasında bir şeyle güya adil bir propagandaya fırsat veriyor. Ey, TRT’nin yöneticileri, genel müdürleri, haber müdürleri söylüyorum Allah nasip eder, bir sorumluluk üstlendiğimde bu adaletsizliğin hesabını sormazsam namerdim. Şu meydanı, şu mütevazilikle doldurmuş olan insanlarımızın yani kamu kuruluşu niteliğindeki bir televizyonun yöneticilerisiniz.
Bu televizyona bir patron arıyorsanız bu Recep Tayyip Erdoğan değil, RTÜK’ten sorumlu başbakan yardımcısı değil, bunun patronu millettir. Başkaları gibi özel televizyonların patronu gibi hareket edemezsiniz. Bu adaletsizliği yapamazsınız. Her gün mitinglerde Recep Tayyip Erdoğan, iftarlardan sonra, nerede bir iftar masası bulsa oraya gidiyor, bir buçuk saat de orada konuşuyor. İkisini beraber TRT veriyor.
Biz ne yapıyoruz, teşekkür, tebrik, takdirlerimizi sunmak için nerede bir belediye başkanlığı kazanmış, yol üstünde kimimiz varsa onları ziyaret ederek derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bize bu zulmu niye yapıyorsunuz. O sebepten dolayı adaletsiz başlayan bir seçim vardır. Devletin imkanları ve vatandaşlarım imkanları bu manada farklılık göstermektedir.
MHP bu imkanlar içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. O bakımdan bu adaletsizliğin giderilmesi, Recep Tayyip Erdoğan devletin tüm imkanları istismar etmesine rağmen seçim kaybı ile ancak adaletli bir hale gelebilir” ifadelerini kullandı.
Kaynak : www.hitittv.com
https://hitittv.net/haberprint/bahceli---bize-bu-zulmu-niye-yapiyorsunuz--13480.html