Hitit Üniversitesi öğrenci kulübünün söyleşi programına katılmak için Çorum’a gelen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı makamında ziyaret etti.
Hitit Üniversitesi öğrenci kulübünün söyleşi programına katılmak için Çorum’a gelen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti. Başkan Aşgın’ı tebrik eden Arınç, “Başkanımız geçmişten beri bildiğimiz, tanıdığımız ve aynı yolda siyaset yaptığımız arkadaşımızdır. Çorum’a, Çorumlu’ya hizmet etmenin ibadet olduğuna inanıyorum. Çorum, hak ettiği hizmetleri geçmişte başkanlarımız eliyle nasıl aldıysa bundan sonra da daha fazlasını başkanımızdan beklemek hakkımızdır” dedi.
AKTİF SİYASETİ BIRAKTIM
Yaklaşık 3 yıl önce aktif siyaset hayatını sonlandırdığını, artık kendisine ait hukuki danışmanlık bürosunda faaliyet gösterdiğini dile getiren Arınç, “Şimdi barış işleri yapıyoruz. Arabuluculuk görevimiz var. Hükümlerin en güzeli sulhtur. İnsanları barışmaya, helalleşmeye, birbirlerinde olan haklarını vermelerine teşvik ediyoruz. 45 yıla yaklaşan siyaset hayatımın üç kitap olarak yazılmasını arzu ettim. İlki çocukluğum, üniversite hayatım ve milli görüş dönemidir. İkinci kitabımız AK Parti dönemi olacak, 2001-2011 yıllarını kapsayan. Üçüncü kitabımız da 2011’den 2015 yılına, benim bu işleri artık bıraktığım güne kadar, Türkiye’nin yaşadığı önemli olayların analizleri yapılacak” dedi.
https://hitittv.net/haberprint/bulent-arinc-a--istanbul-secimleri-sorusu-49773.html