
HÜRRİYET MEYDANI’NDA GAZZE MİTİNGİ
ÇORUM’DAN FİLİSTİN’E DESTEK MESAJI
Çorum’da İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) öncülüğünde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “Gazze İçin Tek Yürek” mitingi düzenlendi.
Hürriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’in saldırılarını protesto etti. Sloganlar eşliğinde Filistin halkına destek mesajları verilirken, meydanda duygusal anlar yaşandı.
GENİŞ KATILIM DİKKAT ÇEKTİ
Mitinge; AK Parti eski Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alagöz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşcu, Saadet Partisi İl Başkanı Şuayp Sarı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan İFAM Çorum Şube Başkanı Dr. Mehmet Polat, Gazze’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Polat, konuşmasında uluslararası gelişmelere değinerek çeşitli ifadeler kullandı. (Haber etik kuralları gereği ifadeler doğrudan alıntılanmıştır.)
Miting, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler ve tüm Müslümanlar için yapılan dua ile sona erdi.
Çorum’da düzenlenen miting, Gazze’de yaşanan gelişmelere yönelik toplumsal duyarlılığın sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu. Farklı kesimlerden katılımın olduğu etkinlikte, birlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı.
https://hitittv.net/haberprint/corum--gazze-icin-tek-yurek--oldu--151525.html