.png)
HİTİT TV NET Spor Gündemi | ELVAN ŞİMŞEK
HİTİT TV NET'İN SORUSU BASIN TOPLANTISINDA GÜNDEM OLDU
Arca Çorum FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Çorum'daki ilk basın toplantısında takımın hedeflerinden Gaziantep FK maçına, oyuncu tercihlerinden hakem tartışmalarına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Hitit TV Net'in geçmişteki MHK eleştirileri ve Çorum FK'nın hakem kararlarından etkilenme ihtimaline ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, “Ben bir kere söyleyeceğimi söyledim ve benim için bu konu kapandı” ifadelerini kullandı.

Arca Çorum FK'da üç yıllık sözleşmeyle göreve başlayan Burak Yılmaz, 11 Ekim Pazar günü deplasmanda oynanacak Gaziantep FK karşılaşması öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Yeni teknik direktörün açıklamalarında sportif hedeflerin yanı sıra Türk futbolunda son dönemde yaşanan hakem tartışmaları da öne çıktı.
Basın toplantısında Hitit TV Net Genel Yayın Yönetmeni Elvan Şimşek, Burak Yılmaz'a geçmişte hakem yönetimine yönelik eleştirilerinin kariyerine etkisini ve aynı tartışmaların Çorum FK'nın geleceğine yansıyıp yansımayacağını sordu.
Şimşek, Yılmaz'a şu iki soruyu yöneltti...
“Burak Hocam, geçmişte hakem sistemiyle ilgili yaptığınız eleştiriler nedeniyle bedel ödediğinizi düşünüyor musunuz?”
“Şimdi Arca Çorum FK'nın başındasınız. Aynı hakem tartışmalarının Çorum FK'nın saha içindeki emeğini ve başarısını olumsuz etkilemesinden endişe ediyor musunuz?”
Sorular, Yılmaz'ın Gaziantep FK'da görev yaptığı dönemde hakem yönetimine yönelik çıkışlarının ardından yaşanan gelişmeleri yeniden gündeme taşıdı.
Burak Yılmaz, hakem tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinde daha önce düşüncelerini açıkça ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bir insan bir şeyi her gün konuşursa o konuştuğunun bir değeri kalmaz. Ben bir kere konuştum. Bir daha da bu konuyla alakalı konuşmak istemiyorum. Eğer bir gün tekrar konuşmam gerekirse yine çıkar konuşurum.”
Yılmaz, açıklamasının devamında yargı sürecine dikkat çekti:
“Artık işin içerisine devletimiz girdi. Burada yorum yapmanın bir anlamı yok. Çünkü devlet girdiği için işe yorumlar bize de zarar verir, sizlere de zarar verir. Hiç gerek yok. Artık bırakacağız akışına. Çünkü artık olması gereken şey oluyor diye düşünüyorum.”
Deneyimli futbol adamı, ilerleyen dönemde yeniden konuşmasının gerekmesi halinde düşüncelerini açıklamaktan kaçınmayacağını da vurguladı.
.jpg)
Burak Yılmaz'ın açıklamaları, Türk futbolunda hakem yönetimine ilişkin tartışmaların adli soruşturmaya dönüştüğü bir döneme denk geldi.
Gaziantep FK Teknik Direktörü olduğu dönemde hakem kararları ve MHK yönetimi hakkında sert eleştirilerde bulunan Yılmaz, açıklamaları nedeniyle disiplin yaptırımıyla karşılaşmıştı.
Sonrasında eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile hakem Yasin Kol'un da tutuklandığı soruşturmalar, hakemlik sistemine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Ancak Yılmaz, bugünkü açıklamasında geçmişte dile getirdiği eleştirilerin soruşturmayla doğrulandığı yönünde doğrudan bir iddiada bulunmadı. Sürecin yargı makamlarınca yürütüldüğünü belirterek yeni bir tartışmaya girmek istemediğini ifade etti.
Hakem gündeminin ardından takımın sportif durumunu değerlendiren Burak Yılmaz, Çorum FK'nın kaliteli bir oyuncu grubuna sahip olduğunu ancak takım bütünlüğünün henüz istenilen seviyede bulunmadığını söyledi.
“İyi bir takımdan ziyade iyi oyuncularımız var ama daha tam takım olamadığımızı düşünüyorum” diyen Yılmaz, bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Önceki teknik direktör Uğur Uçar'a teşekkür eden Yılmaz, kendi oyun anlayışını takıma kazandırmak için zamana ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Çorum FK yönetimiyle hedeflerinin örtüştüğünü anlatan genç teknik adam, üç yıllık sözleşmenin uzun vadeli bir projenin göstergesi olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Bir galibiyetle her şeyi başarmadığımız, bir mağlubiyetle hiçbir şeyi kaybetmediğimiz bir sezon olacağını düşünüyorum” sözleriyle sabır ve istikrar mesajı verdi.
Milli Takım'dan eski arkadaşları Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü ile yeniden buluşması hakkında da konuşan Yılmaz, kadro tercihlerinde hiçbir oyuncuya ayrıcalık tanımayacağını vurguladı.
“Sahada babamı tanımam. İyiyse oynayacaklar, kötüyse bekleyecekler.”
Yılmaz, bütün oyuncuların aynı disiplin ve performans anlayışıyla değerlendirileceğini belirtti.

Eski takımı Gaziantep FK'ya bu kez rakip olarak çıkacak olan Yılmaz, geçmişteki dostlukların sahadaki mücadeleyi etkilemeyeceğini söyledi.
“Bugün şu andaki yeni ailem burası. O yüzden gidip kazanmak istiyoruz” diyen Yılmaz, Çorum FK'nın Gaziantep deplasmanında galibiyet için mücadele edeceğini ifade etti.
Oyun planına ilişkin ise hem geçiş hem de set hücumunu uygulayabilecek oyunculara sahip olduklarını, kendi anlayışının ağırlıklı olarak set oyununa dayandığını belirtti.
Burak Yılmaz, taraftara da mesaj vererek sahada sonuna kadar mücadele eden bir takım oluşturmak istediklerini söyledi.
Tek amaçlarının taraftarı mutlu etmek olduğunu belirten Yılmaz, sonuç ne olursa olsun futbolcuların ortaya koyduğu mücadeleden herkesin vicdanen rahat olmasını hedeflediklerini kaydetti.
Çorum FK'da yeni bir sayfa açan Burak Yılmaz'ın ilk basın toplantısı, hem uzun vadeli sportif projenin hem de Türk futbolunun hakem yönetimine ilişkin güven tartışmalarının aynı gündemde buluştuğu önemli bir buluşma oldu.


https://hitittv.net/haberprint/hitit-tv-net-sordu--burak-yilmaz-cevapladi---mhk-icin-soyleyecegimi-soyledim--152104.html