TRT Haber’e konuşan Ahmet Kara, Çorum’un tarihi ve kültürel zenlikleri hakkında bilgiler verdi.

Kategori: ÇORUM - Tarih: 11 Nisan 2016 00:07
 TRT Haber’e konuşan Ahmet Kara, Çorum’un tarihi ve kültürel zenlikleri hakkında bilgiler verdi.

TRT Haber Çorum/ E.Şimşek Çorum Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ile karşılanan yabancı kafile, Çorum Halayı, Sarıkız ve Dillala isimli yöresel oyunları ilgiyle izledi.

Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara’nın ev sahipliği yaptığı programda Vali Yardımcısı Adem Saçan, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ve Müze Müdürü Dr. Arkeolog Önder İpek de hazır bulundu..

Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'nın UNESCO tarafından ‘Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınışının 30’uncu, antik kentteki çivi yazılı tablet arşivlerinin ‘Dünya Belleği Listesi’ne alınmasının ise 15’inci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte TRT Haber’e konuşan Ahmet Kara, Çorum’un tarihi ve kültürel zenlikleri hakkında bilgiler verdi.

Müze gezisinin sonunda misafir heyetle vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektiren Mesude-Ahmet Kara çifti, konuklarını otobüslerine kadar uğurladılar.

Kaynak : www.hitittv.com

https://hitittv.net/haberprint/trt-haber-e-konusan-ahmet-kara--corum-un-tarihi-ve-kulturel-zenlikleri-hakkinda-bilgiler-verdi--21173.html