Halil İbrahim Aşgın bugün mührünü alarak makama oturdu

ÇORUM 5 Nisan 2019 17:42
Videoyu Aç Halil İbrahim Aşgın bugün mührünü alarak makama oturdu
A
a


31 Yerel seçimde Çorum Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Aşgın, bugün Belediye mührünü alarak makama oturdu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın bugün düzenlenen törenle görevine başladı.

İlk olarak Hıdırlık Camii’nden Milletvekili Erol Kavuncu ve çok sayıda partili ile vatandaşların katılımıyla bir program düzenlendi.

Burada tekbirlerle vatandaşlar tarafından karşılanan Aşgın için daha sonra Kereb-i Gazi türbesinde dualar okundu.


Yapılan duanın ardından büyük bir kalabalıkla İl Seçim Kurulu’na giden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın mazbatasını Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hacı Erkek’den alarak, Çorum Belediyesi binasına geldi.

Belediye Binası önünde mehter marşı ile karşılanan Belediye Başkanı Aşgın birim müdürleri ile tek tek tokalaştı.

Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, partililer ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen devir teslim töreninde Zeki Gül ve Aşgın daha sonra birlikte balkondan vatandaşları selamladı.

Selamlama konuşmasının ardından yapılan dua ile makama geçildi.

“EMANET EMİN ELLERDE”

Burada bir konuşma yapan Zeki Gül, “Görevi bugüne kadar getirdik. Çorumlu vatandaşımızın hakkını yemeden yedirmeden bu günlere kadar getirmeye özen gösterdik. Şimdi de aynı duygularla daha güzel hizmet edeceğine inandığımız Aşgın kardeşimize, başkanımıza bu emaneti veriyoruz. Emanetin emin ellere verdiğimize inanıyorum” diyerek Belediye Başkanlığı mührünü Halil İbrahim Aşgın’a teslim etti.

AŞGIN ” YANLIŞ İŞ YAPMAYACAĞIZ “

Mührü alan Belediye Başkanı Aşgın ise, “Adaletle yönetmek, işi ehline vermek, bütün işimizi istişare ile yapmak zorundayız. Allah şahittir biz bu imtihanı geçmek istiyoruz. Yanlış iş yapmamaya çalışacağız. Allah’ın rızası dışında işlere tevessül etmeyeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızdan ve bütün hemşehrilerimizden istediğimiz, yanlış yolda yürürsek bizi ikaz etsinler. Bütün hemşehrilerime vebal atıyorum. Yanlış yaptığımız zaman bizi düzeltmezseniz vebal sizdedir. Biz kendimizi düzelteceğiz yanlış iş yapmayacağız. Ama yaparsak vebal bizdedir. Yanlış bir yola girersek rabbim bizim ayaklarımızı kırsın o yolda yürümeyelim. Bu mühür bizde kalmayacak. Çünkü kimseye kalmamıştır. Yanlış yola girersek Allah bizim canımızı alsın. Bütün teşkilatlarımıza ve vatandaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AHLATCI ” HİZMETİN TAKİPÇİSİ OLACAYAĞIM”

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise “Siz tüm Çorum’un şehrül emin sıfatını kazandınız, sizlerden Çorum’umuz için hayırlı hizmetler bekliyoruz. Bu hizmetlerin takipçisi olacağımızın sözünü veriyom. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KAVUNCU “BURASI DAVANIN MİLLETE HİZMET ETMENİN KARARGAHI”

Milletvekili Erol Kavuncu da, “Bizler siyaseti bir parti olarak görmedik burayı davanın ve millete hizmet etmenin karargahı olarak gördük. Buralar millete hizmetkar olunan yerlerdir. Bu düşünce ile yola çıktık. Rabbim bu hizmeti kendisine laik gördü. Allah utandırmasın, yar ve yardımcısı olsun” dedi.

KAYA “GECE GÜNDÜZ BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Son olarak konuşan Milletvekili Oğuzhan Kaya ise 31 Mart yerel seçimde göstermiş oldukları teveccühten dolayı Çorum halkına teşekkür ederek, “Çorum halkına, teşkilatımıza Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çorumlular yeniden bizleri destekledi. Çorumlu AK Parti’nin hizmetleri anlamıştır ve cevabı vermiştir. Artık yenilenme ve atılım başlamıştır. Bizde Milletvekilleri olarak Belediye Başkanımızın emrindeyiz. Gece ve gündüz demen çalışacağız bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Belediye Başkanı Aşgın, Zeki Gül’e çiçek takdim etmesinin ardından devir teslim töreni sona erdi. 






Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam