2025 YILI YÜZDE 3,5 REEL BÜYÜMEYLE KAPANDI
Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kültür ve Konferans Salonu’nun açılış töreninde Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
TSO Kültür ve Konferans Salonu’nun açılışında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye ekonomisinin 2025 yılını yıllık bazda yüzde 3,5 reel büyüme ile kapattığını açıkladı. Arslan, 2026 yılı için ise büyüme hedefinin yüzde 3,8 olarak belirlendiğini duyurdu.
“İHRACAT BAZLI BÜYÜME SON DERECE ÖNEMLİ”
Enflasyondan arındırılmış reel büyümenin altını çizen Osman Arslan, 2026 yılının ekonomik görünüm açısından 2025’e kıyasla daha olumlu geçmesini beklediklerini ifade etti. Türkiye ekonomisinin üretim ve ticaret ağırlıklı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Arslan, imalat sanayinin büyüme içindeki kritik rolüne dikkat çekti.
Arslan, “Gayri safi milli ekonomi içinde sektörel katkılara baktığımızda imalat sanayi ile toptan ve perakende ticaretin toplam payı yüzde 30’un üzerindedir. Ekonomide her sektör kıymetlidir ancak özellikle üretim tarafına daha fazla önem vereceğiz. Ekonomi yönetimimiz de imalat sanayine ve sanayi sektörüne katkı sağlayacak önemli programlar hazırlayacaktır” dedi.
“İŞSİZLİK ORANLARI DÜŞÜYOR,
ÇORUM YÜKSELİYOR”
İstihdam verilerine de değinen Osman Arslan, ekonomik büyümenin istihdam oluşturan bir yapıya sahip olduğunu belirterek işsizlik oranlarında düşüş yaşandığını söyledi. İhracatın Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Arslan, Çorum’un ihracat sıralamasında yükselişine dikkat çekti.
Arslan, “İhracat en önemli hedeflerimizden biri. Çorum, iller arasında ihracatta 12. sıraya yükseldi. Bu çok önemli bir başarı. İnşallah hep birlikte çalışarak ilk 5 hedefini yakalayacağız. Çorum’un ve bu bölgenin bu potansiyeli fazlasıyla var” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET