Harun Uysal "Çorum’un geleceği için aday oldum"

ÇORUM 4 Mayıs 2018 01:53
Videoyu Aç Harun Uysal "Çorum’un geleceği için aday oldum"
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adaylığını ilk açıklayan ve ilk başvuruyu yapan Harun Uysal, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla birlikte neden aday olduğunu partililere ve kendisini desteklemeye gelenlere uzun uzun anlattı.

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adaylığını ilk açıklayan ve ilk başvuruyu yapan Harun Uysal, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla birlikte neden aday olduğunu partililere ve kendisini desteklemeye gelenlere uzun uzun anlattı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Eyüp Arslan ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda ilk olarak Harun Uysal’ın 10 dakika süren hayat hikayesi dinlettirildi.

SKM Başkanı Eyüp Arslan’ın selamlama konuşmasının ardından söz alan AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Harun Uysal, 16 yıldır hızla değişen ve büyüyen Türkiye’nin bir parçası olduğumuzu belirterek, “Demokrasimiz, bireysel haklarımız, özgürlükler ve toplumsal barış önemli mesafeler kazandı. Bu zaman zarfında eğitim, sağlık, ulaşım gibi ekonomimizde ilerledi. Türkiye ekonomik ve siyasi bağımsızlığını arttırdı. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke oldu” dedi.

Bilindiği gibi yanı başımızda, komşu ülkelerde yıllardır süren savaşların olduğunu ve bu savaşlarda insanların öldüğünü hatırlatan Uysal, “Savaşta insanlar ölüyor. Evlerini yurtlarını terk ediyor. Milyonlarca insan doğduğu, büyüdüğü yerleri terk etti.  Bu kardeşlerimizin, akrabalarımızın önemli bir bölümü bizim misafirimiz.  3 milyona yakın Suriye ve ıraklı kardeşimiz bize sığındı. Devletimiz, Birleşmiş Milletleri bile kıskandıracak bir iş yapıyor.  Bütün dünyanın takdirini kazanarak, bu kardeşlerimizi en iyi şekilde barındırıyoruz. Biz bunu bir insanlık, kardeşlik vazifesi olarak görüyoruz. Kapısına sığınana, mazluma, yetime bakmak kollamak, bizim şanımız da var” diye konuştu.

Tüm bu zorluklara rağmen 16 yıldır Türkiye’yi yöneten iradenin ülkemizi büyüttüğünü vurgulayan Harun Uysal, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “16 yıllık iktidarla birlikte IMF’ye olan borçlarımız bitti. Yollar, okullar, dünya çapında projeler yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Türkiye’deki bu kalkınmayı çok yakından biliyorum. Siyasi istikrarın bu millete kazandırdıklarının farkındayım. Bir ülkenin önüne vizyon konması, bir ülkenin kendine hedefler belirlemesi, gelecek planları olması çok önemlidir.

AK Parti’nin 2023 ve 2071 gibi hedeflerini, büyük Türkiye idealini paylaşan birisiyim. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi Türkiye’nin tarih sahnesindeki yerini almasını istiyorum.  Medeniyetimizi tekrar diriltmek, büyük çınarın gölgesinin genişlemesini düşlüyorum. AK Parti hükümetlerinin Türkiye’nin kalkınması için yaptıklarını ve istikrarı sağlama kararlılığını görüyorum.

BU İRADEYİ TÜM KALBİMLE DESTEKLİYORUM.

24 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihimizin dönüm noktalarından birisi olacağının farkındayım. AK Parti’ye barışa, huzura, düzene, istikrara ve kardeşliğe tüm Türkiye’nin olduğundan fazla bizlerin, memleketimizin ihtiyacı var. Bir yerde istikrar ve güçlü bir siyasi irade olmazsa, millet iradesi güçlü şekilde devlet yönetimine yansımaz ise orada huzurda olmaz. Kalkınma da olmaz. Refahta böyle bir yere gelmez. Bilakis istikrar, huzur ve düzenin olmadığı yerden sermaye kaçar. Fabrika kurulmaz. Yatırım gelmez.  Türkiye’nin çocuklarımızı geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemine geçiyoruz. Bu ülkemiz için elzemdi ve halkımız 16 Nisan halkoylaması ile istikrarı kalıcı hale getirilmesi gerektiğine son noktayı koymuştur.

Kabına sığmayan, sürekli büyüyen Türkiye’nin, yeni, demokratik bir sistem ihtiyacını inşallah 24 Haziran seçimlerinde gidereceğiz. Önümüzdeki seçimlerinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde parlamentonun da 400 milletvekili ile sağlam iradenin yanında olmaya ben kendi adıma ‘evet’ demeye hazırım, birlikte çalışmaya varım. Önümüzdeki seçimler büyük Türkiye yolunda önemli bir dönemeç olacak.  Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğimi kazandığım bu topraklara, bu millete, bu ülkeye hizmet etme davası taşıyorum.

Siyaset ve ticaret cesaretle, samimiyetle, zarafetle yapılırsa başarı getirir. AK Parti siyasetinin zarafetine, samimiyetine milli iradeye dimdik sahip çıkmasına şahidim. AK Partinin, Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan ve MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin vatansever desteği ile şekillenen Cumhur İttifakı ile devam eden Milli İradenin tam bağımsız Türkiye sevdasına ve önceliğine şahidim. Bu liderlik sayesinde bölgesinde bir güven ve istikrar adası olan Türkiye var. Bu istikrarın sürmesi için, Türkiye’nin dünya gücü olması için, millet sevdalılarıyla aynı yolda, aynı vizyonda hizmet etmeye…

ÇORUM VE ÇORUMLULARI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ADAY OLDUĞUMU
İZLERİN HUZURUNUZDA İLAN EDİYORUM...

Bu kararı vermeden önce hürmetli büyüklerim, Çorum’un kanaat önderleri, saygıdeğer manevi büyüklerimizle, aile ileri gelenlerim ile istişareler yaparak ve dualarını alarak yola çıktım. Bütün bu istişarelerin neticesinde bugün AK Parti davasının, misyon ve vizyonunun parçası olduğumu duyurmanın gururunu sizlerle paylaşmak istedim fikrim, benliğim, vicdanım ve kalbimle bu davaya adayım. İdeallerini paylaştığım, hedeflerine inandığım bu yolda yürümeye adayım. Bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutan, tutamayacağı sözü vermeyen, AK Parti’nin bu kutlu yürüyüşünün bir parçası olmaya adayım.

Şeyh Edebali, ‘Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az’ diyor. Hacı Bektaşi Veli de, ‘Ayağa kalkarsan hizmet amacıyla kalk, eğer konuşacaksan hikmet ile konuş, oturacağın zaman, saygı ile otur!’ diyor.

Memleketime hizmet edebilmek için ayağa kalktım. Durmadan, yorulmadan çalışacağımı ifade etmek isterim. Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi konuşurken hikmetli konuşmaya çalışacağım. Her daim edebimiz ile hareket etme gayreti içerisinde olacağım. Bu genç yaşta hizmet kervanına katılma düşüncemin sebebi de Şeyh Edebali’ni dediği gibi, ‘Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az.’

24 Haziran’daki seçimlere aday gösterildiğim takdirde büyük bir özveri ile Çorum için, Türkiye için mücadele edeceğim. Çorum’da eksik olan en önemli hususlardan birisi de yabancı sermayedir. Çorum Organize Sanayi Bölgesine gelecek bir dünya devi dikkatlerin şehrimize dönmesine yol açacaktır. Düşünün HP’nin, Sony’nin veya Toyota’nın Çorum’da tesis açtığını. Bunun rüzgârı bir Çorum’u uçurmaya yetecektir. Milletvekili olursam dünya devlerini Çorum’a davet edeceğim.

AK Parti, belli bir dini, mezhebi, etnik kökeni, dünya görüşünü değil, 80 milyon Türkiye’nin tüm farklılıklarını, tüm çeşitliliğini aynı samimiyetle sahiplenen, tüm Türkiye’yi aynı ruhla kucaklayan bir harekettir. Bu hareketin içerisinde bulunmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Milletvekili olmam durumunda, kendi işlerimi değil, memleketimin işlerini takip edeceğim. Partim aday gösterir ve göstermez, bu ayrı bir konudur. Fakat ben her şekilde memleketim için çalışmaya devam edeceğim. TBMM Çolumlu kardeşlerimi layıkıyla temsil etmek istiyorum.

Çorum’un geleceği için, lider Türkiye’nin, Dünya Lideri Genel Başkanım ve Başkomutanım Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan için, Çorum’dan milletvekilliği için aday adayı oldum. Bu vesile ile görüşlerimi, düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

15 Temmuz şehitlerimizi, Afrin şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam