Havaalanı ve Askeri birlik seçim yatırımı değil

ÇORUM 26 Mart 2019 12:31
Videoyu Aç Havaalanı ve Askeri birlik seçim yatırımı değil
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da devam eden karayollarının biran önce tamamlanması için Çorum’a gelen Ulaştırma Bakanının özel talimat verdiğini bildirdi...

Çorum Gündemi programında Mehmet Güley ve Mustafa Külcü’nün sorularını yanıtlayan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, seçim döneminde sıkça bakanların Çorum’u ziyaret etmeleri ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Bakanların Çorum’a gelmesinin Çorum açısından önemli ve kazançlı olduğuna vurgu yapan Milletvekili Ceylan, son olarak Çorum’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bakanlığın Çorum’daki özellikle yol yatırımlarıyla ilgili önemli talimatlar verdiğini vurguladı.

Çorum’un 5 ilçesiyle ve İstanbul güzergahıyla ulaşımını sağlayan yol ile ilgili önemli açıklamalar yapan Milletvekili Ceylan, Çorum merkez ile Kırkdilim arasındaki yolun bu sene sonunda biteceğini müjdeledi. Gülünyazı’ndan itibaren merkez istikametine doğru 13 kilometrelik mesafenin tamamlandığını ve Kırdilim’de tünel çalışmalarının sürdüğünü, Laçin-Osmancık arasında da çalışmaların hızlandırılması için Bakan Turhan’ın müteahhit firma yöneticileriyle görüştüğünü anlatan Milletvekili Ceylan, Çorum-Ortaköy yolunda çalışmaların başladığını, Cemilbey-Ortaköy arasının da bu sene ihaleye çıkacağını dile getirdi.

Mecitözü yoluyla ilgili de çalışmaların hızlandırılacağını kaydeden Ceylan, Bakan Turhan’ın talimatıyla Çorum’daki yol çalışmalarında hiçbir ödenek sıkıntısı yaşanmayacağını da dile getirdi.

Havaalanı konusunda da açıklamalar yapan Milletvekili Ceylan, “O uçak bir gün Çorum’a inecek” sözünü hatırlatarak, “Bakanımız etüt ve fizibilite çalışmalarını başlatma talimatı verdi. Bizim sözümüz vardı o uçak Çorum’a inecek demiştik, inşallah da o uçak Çorum’a inecek hep birlikte o uçağa bineceğiz. Biz o günün geleceğini söylemiştik, o gün de bugünmüş işte” ifadelerini dile getirdi.

Milletvekili Ceylan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Havaalanı konusunu hiç görüşmediği ve Çorum’un talebini iletmediği yönündeki kamuoyunda dile getirilen söylentilerle ilgili de “Böyle bir şey yok. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza İl Kongresi’ne geldiğinde de, son miting için geldiğinde de Çorum’dan bir kişinin de bulunduğu ortamda konuyu kendisine ilettim. Bu söylentilerin aslı yoktur” diye konuştu.

Havaalanı ve Askeri Eğitim Birliği konusundaki gelişmelerin seçim yatırımı olduğu yönündeki eleştirilere de tepki gösteren Milletvekili Ceylan, “Çorum yıllardır üniversite hasretiyle yanıp tutuştu, üniversite bizim zamanımızda açıldı. Doğalgaz yine aynı şekilde Çorum’a ve bir çok ilçeye bizim zamanımızda geldi. Yine bu dönemde ilçelerimiz doğalgaza kavuşacak. Biz yıllardır havaalanı konusunda konuşuyoruz, ama tarih vermedik, askeri birlik konusu da özellikle esnaflarımız arasında dile dökülüyordu. Ama, bizler somut gelişme olmadığı için her hangi bir açıklama yapmadık. Eğer seçim yatırımı olsaydı, daha önceki seçim döneminde de bu vaadi verebilirdik. Biz bir söz verdiysek yerine getiririz. Yapamayacağımız işin sözünü vermeyiz, verdiğimiz sözü de yerine getiririz. Havaalanı da, Askeri Eğitim Birliği de Çorum’a kazandırılacak” açıklamasında bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam