HDP'li eş başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ, büyükelçilerle görüşmüş

Politika 1 Ağustos 2015 10:12
Videoyu Aç HDP'li eş başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ, büyükelçilerle görüşmüş
A
a

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın sırasıyla İran, ABD, İngiltere ve AB ülkelerinin büyükelçileri ile görüşmesi siyasetçi ve hukukçuların tepkisine neden oldu.Terör örgütü PKK’nın kahpe eylemlerini kınamak yerine, araç yakılmasına tepki gösterecek kadar ucuz siyaset anlayışını benimseyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın ABD, İngiltere, AB ve İran Büyükelçileriyle sır bir görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Görüşmenin HDP’liler hakkında açılan soruşturmalardan sonra gerçekleşmesi soru işaretlerine neden olurken, siyasiler ve hukukçular, “AK Parti’nin çözüm önerilerine yaklaşmayanlar, ülkemizi ilgilendiren, bizlerin çözmesi gereken konuları, ABD, Avrupa’yla, Haşhaşilerle görüşmüşlerdir. Büyükelçilerle görüşeceğine hesap vermesi gerekir” dediler.

İÇTEN: YABANCILARLA GÖRÜŞECEĞİNE TÜRKİYE’YE HESAP VERMESİ GEREKİR

24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, HDP’yi derin güçlerin beslediğini belirterek, “HDP yetkilileri, başından beri hep yabancılarla görüşüyor. Çözüm süreci döneminde, 17 Aralık ve 6-8 Ekim olayları döneminden önce de Demirtaş, Amerika’ya gitmiştir. AK Parti’nin çözüm önerilerine yaklaşmayanlar, ülkemizi ilgilendiren, bizlerin çözmesi gereken konuları, ABD, Avrupa’yla, Haşhaşilerle görüşmüşlerdir. Ne görüşüyorlar bilmiyoruz; ama her görüşmeden sonra ülkemizde ciddi olumsuz olaylar meydana geliyor. Güçlerini çok derin güçlerden alıyorlar. Bu tür görüşmelerin yeri her zaman Türkiye’dir yani meclistir” ifadelerini kullandı.

HDP, PKK ELİNDEKİ SİLAHI ‘BIRAKSIN’ DİYEMEDİ

Her fırsatta barıştan bahseden ancak bir türlü terör eylemlerini kınamayan HDP’nin çözüm sürecini bozduğunu söyleyen İçten, “Keşke HDP de Demirtaş da terörü hep bir ağızdan kınasaydı. “Desteklemiyoruz, Ey PKK bırak elindeki silahını” demek yerine tam aksine eylemlerde bulundular. Demirtaş’ın 6-8 Ekim Olaylarıyla ilgili hâlâ bir hesap vermemiştir. 6-8 Ekim Olayları öncesi nefret suçu işleyen Demirtaş, halkı kin ve nefrete sürüklemiştir. Devlete karşı başkaldırıya çağrıda bulunmuştur. Demirtaş, bir partinin genel başkanıdır diye, bir milletvekilidir diye dokunmamak olmaz. Büyükelçilerle görüşeceğine gelip bu olayların hesabını vermesi gerekiyor” dedi.

NASIL DURDURABİLİRİZ ARAYIŞI

Konya Barosu Eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp, PKK’ya vurulan büyük darbe ve kamuoyunda oluşan sert tepkinin HDP’yi yeni arayışa ittiğine dikkat çekti. Şenalp, “HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın İran, İngiltere ve ABD gibi bazı ülkelerin büyükelçileriyle gizli görüşme yapmalarının sebebi TSK’nın PKK’ya vurduğu ağır darbedir. PKK çok zor bir duruma düştüğünü gördüler ve bunu nasıl durdurabilirizin arayışına girdiler. Çünkü kendileri sırtını PKK’ya dayayarak Doğu ve Güneydoğu da tehdit ve şantajla oy topladılar. Bir diğer sebep de haklarında açılan soruşturmalardır. Biliyorsunuz, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargılanmaları için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir tahkikat başlattı. Bu anlamda da bir darbe almamak için bu tür görüşmeler yapıyorlar” dedi.

KCK KAMPLARI VURULURSA DAHA DA KÖŞEYE SIKIŞACAKLAR

“Halka gidemiyorlar, çünkü son yapılan kamuoyu araştırmalarında halkın barışın sağlanması için kendilerine verdiği desteği geri çektiği görülüyor” diyen Şenalp, “Halkın artık kendilerine itibar etmeyeceğini bildikleri için de yabancı ülkelerle yaptıkları bu tür gizli görüşmelerle kendilerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Başkale, Lice ve Hakkâri kırsalındaki KCK kampları da vurulursa daha da köşeye sıkışacaklardır” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam