.png)
Trendyol 1. Lig’de sezonun dramatik hikâyelerinden biri daha Çorum’da yazıldı. Süper Lig geçmişine sahip Hatayspor, Çorum Şehir Stadı’nda Arca Çorum FK’ya 3-1 mağlup olarak ligin bitimine 9 hafta kala TFF 2. Lig’e düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu.
Henüz galibiyetle tanışamayan Hatayspor, Çorum deplasmanından da puansız ayrılınca 7 puanda kaldı ve matematiksel olarak lige veda etti. Böylece Adana Demirspor’un ardından Trendyol 1. Lig’den düşen ikinci takım Hatayspor oldu.
Hatayspor’un hikâyesi Türk futbolu adına dramatik bir tabloyu da ortaya koydu. 2019-2020 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Hatayspor, tam 5 sezon Süper Lig’de mücadele etti. Ancak geçen sezon Süper Lig’i 18. sırada tamamlayarak yeniden 1. Lig’e düşen Akdeniz temsilcisi, bu sezon ise daha da ağır bir tabloyla karşılaştı.
Sezon boyunca galibiyet alamayan Hatayspor, 9 maç kala matematiksel olarak küme düşerek gelecek sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek.
Hatayspor’un yaşadığı bu hüzünlü son, futbol kamuoyunda bir başka benzer hikâyeyi de hatırlattı. Daha önce Adana Demirspor da yine Çorum FK deplasmanında aldığı ağır mağlubiyet sonrası ligden düşme kaderiyle karşı karşıya kalmıştı.
Bu açıdan bakıldığında, Süper Lig görmüş iki köklü kulübün de son umutlarını Çorum deplasmanında aramaları, ancak sahadan yenilgiyle ayrılmaları futbolun dramatik tarafını bir kez daha gözler önüne serdi.
Arca Çorum FK açısından ise tablo farklı bir anlam taşıyor. Süper Lig hedefiyle yoluna devam eden kırmızı-siyahlı ekip, ligde kalma mücadelesi veren iki takımı da sahasında mağlup ederek üst sıralardaki iddiasını sürdürdü.
Hatayspor karşısında ikinci yarıda gösterdiği reaksiyonla sahadan 3-1 galip ayrılan Çorum FK, hem üst üste dördüncü galibiyetini aldı hem de Süper Lig hedefi yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
Bir zamanlar Süper Lig’de önemli başarılar elde eden Hatayspor ve Adana Demirspor’un aynı sezon içinde 2. Lig’e düşmesi, Türk futbolunda ekonomik ve sportif sürdürülebilirliğin ne kadar kırılgan olduğunu da gösterdi.
Bir tarafta Süper Lig hedefiyle yükselen Çorum FK, diğer tarafta Süper Lig görmüş iki kulübün alt liglere doğru yaşadığı düşüş…
Çorum Şehir Stadı’nda oynanan bu maç, yalnızca bir lig karşılaşması değil, Türk futbolunun iki farklı kaderinin aynı sahada kesiştiği bir hikâye olarak kayıtlara geçti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET