Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 15 MART'ta Hasta kabule başlayacak

ÇORUM 20 Şubat 2017 16:58
Videoyu Aç Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 15 MART'ta Hasta kabule başlayacak
A
a

Video haber İzle/ E.Şimşek Yeni hizmete girecek olan T.C.Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta kabul 15 Mart'da hasta kabule başlıyor. Çorum Ak Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan yeni yapılan hastanede basın toplantısı düzenledi.


Ak Parti Çorum Milletvekili Ceylan İncelemelerde bulundu.Hasta kabul 15 Mart'da başlıyor.
Yeni hizmete girecek olan T.C.Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 95.180 m2 arsa üzerinde 151.300 m2 kapalı alana sahip.815'i kapalı ve 479'u açık olmak üzere toplam 1294 araçlık otoparka sahiptir. Hastanede 176 poliklinik odası,247 çift kişilik,161 tek kişilik,22 suit oda olmak üzere Toplam 430 hasta odası,28 ameliyathane salonu,5 adet doğum hane salonu,2 adet anjiyografi ünitesi,28 küvözlü1.ve 2. Basamak Pediatrik yoğun bakım salonu,90 yataklı 1.2.ve 3. basamak yoğun bakım salonları ile birlikte 800 yatak kapasitesinde hizmet verecek.

Yeni hastanede Hastane içerisinde katlar arası yürüyen merdivenler ve yürüme bantları mevcuttur.Ayrıca hastane içerisinde çalışan personelin çocuklarına yönelik kreş olacak.

Çorum Ak Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan yeni yapılan hastanede basın toplantısı düzenledi. Ceylan açıklamasında şunları dile getirdi.
Hitit Üniversitesi ile yapılan Afilasyon protokolü gereği mevcut durumda 14 Profesör doktor,7 doçent doktor,49 Yardımcı Docent Doktor ve 16 Asistan Hekim olmak üzere toplam üzere toplam 86 Akademik personel görev yapmaktadır. Ayrıca hastanede Sağlık Bakanlığı kadrosunda 128 Uzman Hekim ve 19 Pratisyen Hekim aktif olarak görev yapmaktadır. Yeni açılacak olan hastanede tüm branşlarda ağırlıklı olarak Doçent ve Profesör ünvanında akademik kadrolardaki personelin sayısı artırılarak hizmet vermesi planlanmaktadır.

A.S.Ceylan,Yeni hizmet binasının tıbbi cihaz,büro mefruşatı donanımları ile ilgili 32.542.000TL ödenek tahsisedildi. Hastaneye ilave kazandırılacak tıbbi cihaz ve diğer hizmetlerle birlikte yaklaşık 60.000.000.TL tutarında harcama planlanmaktadır.

Yeni hastaneye 2. Amjiografi Cihazı tahsisi yapıldı.Yeni Hastane son model teknolojik tıbbi cihazlarla donatılacaktır dedi. Ceylan, İlimizde sağlıkta hizmet kalitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam