Hitit Üniversitesinde Seneryo gerçek oldu

Magazin 28 Mayıs 2013 18:53
A
a

Üniversitemiz 2. Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Senaryo Sinema Tarih” isimli panel verildi. İzleyicilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde.

TRT 1 de yayınlanan Yamak Ahmet dizisinin senaristlerinden Gazi Üniversitesi Tarih Bölüm BaşkanıProf. Dr. Tufan Gündüz ve Sinemart Derneği Başkanı Tanıl Arayancan sinema ve tarih çerçevesinde, senaryo yazımı üzerine bilgi verdiler. 

Sinemart Derneği başkanı Tanıl Arayancan senaryoda gözlem ,duygu ve  heybelerimizde biriktirdiklerimizin önemine değinip, en iyi senaristin çok izlemek değil, çok okumak ve  iyi gözlem yapmak olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra panel dinleyicilerini de içine alan gözleme dayalı bir egzersiz yaptırdı. Egzersiz  esnasında dinleyiciler egzersize yoğunlaşmış iken kendilerini bir anda  Tanıl Arayancan'ın ekibinin hazırladığı oyunun içinde buldular ve oyun sonunda senaryonun gözlem ve yaşamın içinden bir parça olduğunu interaktif bir şekilde  anlayıp, yaşadılar. Büyük ilgi ve heyecan uyandıran  panel daha sonra soru ve cevap kısmına geçilerek sonlandı. 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam