İHH'nın İftar Tırı Çorum'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi

ÇORUM 8 Haziran 2016 21:06
Videoyu Aç İHH'nın İftar Tırı  Çorum'da 2 Bin Kişiye İftar Verdi
A
a

İnsanı Yardım Vakfı'nın (İHH) 'Ramazan'ın her bir günü her farklı bir ilde iftar' temasıyla başlattığı organizasyon kapsamında, Çorum'da Akşemseddin Cami' parkı önünde 2 bin kişilik iftar yemeği verildi. iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.



Türkiye’de ve dünyada 20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.

Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Çorum İHH Çorum şubesi başkanı Selim Özkabakcı,yaptığı açıklamada  bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

25 şehirde mobil aşeviyle iftar
Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar verilecek. 88 ekip 420 kişiyle 1 ay boyunca 1 buçuk milyona yakın kişinin sofrasına aş katılacak.





Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam