İL BAŞKANI CEYLAN ; AK PARTİ GÜVEN VE İSTİKRAR'IN PARTİSİDİR

Politika 31 Mayıs 2013 18:14
A
a

İL BAŞKANI CEYLAN ; AK PARTİ GÜVEN VE İSTİKRAR'IN PARTİSİDİR

İL BAŞKANI CEYLAN  açılış konuşması

Değerli arkadaşlarım  Mayıs ayı Danışma Meclisi toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.Bu gülen yüzleriniz bize bu fotoğrafı gösteriyor ki kuruluşundan itibaren 2001 14 ağustos 'dan başlayarak gelen dinamiklik ve heyecan giderek artmakdadır.Kuruluşumuzun 12. yıl dönümüne,İktidarımızın 11.yılına doğru gitdiğimiz  bu günlerde ilk günün heyecanını yaşayan ve yaşatan allaha ve sizlere teşekkür ediyorum dedi.  

 CEYLAN, "Türk milletimizin beklentisi neydi; Gazi Mustafa Kemal'in başlattığı hoş görünün, demokrasinin, özgürlüklerin Türkiye'de hakim kılınmasını istiyorlardı. Merhum Adnan Menderes'in talihsizce zalimce idam edilmesiyle yarım kalan reformların devam ettirilmesi istiyorlardı. Merhum Turgut Özal'la başlayan değişimin devam ettirilmesini istiyorlardı. Aziz milletimiz bizdenTürkiye'nin çözülemeyen sorunlarının çözülmesini, kronikleşen sorunlara el atılmasını, bu ülkenin önünü açmamızı, bu ülkeyi hak ettiği yere ulaştırmamızı istiyordu.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyetinde milletimizin Selçuklu kadar aziz, Osmanlı kadar muhteşem bir medeniyet talep ettiği görüldü" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'yi tarihin akışı ile örtüşen şekilde, tabi mecrasına sevk eden, normalleştiren, korkuları, vehimleri, tedirginlikleri, bertaraf eden, refah, adalet, özgürlükler, hakkı ve hukuku kendisine şiar edinmiş, AK Parti'nin kurulduğunda olduğu gibi bugünde güven ve istikrarın partisi olduğunu belirten Ceylan,

AK Parti'nin çoğunluğun azınlığa hükmetmesine karşı çıktığını ve bundan sonra da karşı çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Azınlığın çoğunluğa hükmetmesine, azınlığın çoğunluğu tahakküm altına almasına müsaade etmedikleri ve etmeyeceklerini dile getiren Ceylan, "1946'da tek partili dönemden çok partili döneme geçen Türkiye'nin 1950 yılında merhum Adnan Menderes'in "devleti milletle barıştırma gayretleri" maalesef 27 Mayıs 1960 müdahalesi ile bu süreci tersine çevirmiştir. 1960'da, Askeri müdahaleyi yapanlar merhum Menderesi idam edenler adeta sonraki başbakanlara şu mesajı verdiler: Eğer Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatırsanız sonunuz işte böyle olur. Oysaki o Menderes ezanı aslına döndürdüğünde Anadolu'nun her köşesinde insanlar hüngür hüngür ağladı. O Menderes; camilerin kapılarındaki kilitleri çözdüğünde insanlar o camiiler de şükür namazlarını kıldılar. Biz Menderesle başlayan milleti, milletin değerlerini esas alan işte bu anlayışla siyaset yapıyoruz. Bunun için kendimize muhafazakar demokrat dedik. Biz her türlü otoriteleşmeye karşı, halkın tercihleriyle belirlenmiş iktidarı savunduk. Değişim odağına temel hak ve özgürlüğü yerleştirdik" diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte Türkiye'yi yeni sivil anayasası ile birlikte, demokrasi, temel hak ve özgürlükler alanında da halkın istediği seviyeyi getireceklerini dile getirenCeylan,.hiçbir zaman 'biz' ve 'diğerleri' anlayışına değer vermediklerinin altını çizerek, 76 milyonun tamamını kucaklamak için ellerinden gayreti gösterdiklerini vurguladı..

Siyaset yaparken de hükümet icraatlarında da benimsedikleri ilkelerden sapmadan popülizmi asla tevessül etmediklerini anlatan Ceylan, konuşmasında şunları kaydetti; "Bugün, artık siyasetin sahibi millettir. Siyaset, AK Parti ile itibar kazanmış, sorun çözme yeteneği, millete hizmet etme kabiliyetine kavuşmuştur.Şeyh Edebali'nin muhteşem öğüdü, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" kulağımızda küpedir. Rehberimizdir. Yolumuzun ışığıdır: Bu düsturda çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. AK Parti Türkiye'de açtığı yolda Türkiye de bıraktığı izlerde. Türkiye'yi büyütmeye istikrarı korumaya, güveni muhafaza etmeye devam edecektir.

AK PARTİ kadroları milletin efendisi değil, hizmetkarı olmaya devam edecektir"

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam