Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Houerou, Türkiye’nin kriz sonrasını çok iyi yönettiğini belirterek, “Türkiye’de işsizlik oranlarının düşürülmesinde olumlu gelişmeler var. Özellikle de 2010 ve 2011 yılında gördüğümüz bir tür kredi bolluğunda yumuşak inişi çok iyi idare etti” dedi.
KARŞILAŞTIRMA YAPILDI
‘Yükselen Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin Ekonomik Görünümü’ konulu basın toplantısında konuşan Houerou, Avrupa ve Orta Asya’nın krizden en kötü etkilenen yerler olduğunu belirterek, bölgedeki toparlanmanın ortalama düzeyde bulunduğunu kaydetti. Houerou, sunumunda Türkiye ile diğer ülkeleri karşılaştırdı. Türkiye’nin şu anda gayet idare edilebilir bir bütçe açığının bulunduğunu söyleyen Houerou, Türkiye’nin şu anki yüzde 4 büyüme oranını bölgesi ile karşılaştırdırıldığında ve özellikle ihracatının büyük bölümünü oluşturan Ortadoğu ve Avro Bölgesi gibi komşularındaki sorunlara bakıldığında gayet iyi olduğunu vurguladı. Houerou, “Sert inişten kaçınmak hayli zordu. Türkiye’nin çok iyi bir iş çıkardığına inanıyoruz” ifadesini kullandı ve reformların da devam ettiğine işaret etti.
G-20: Sert tedbire gerek yok
G-20 ülkelerinin finans liderleri, ulusal borç seviyelerinin düşürülmesi için sert hedefler koyulmasına
ihtiyaç olmadığı yönünde mutabakata vardı. Washington’daki IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamında G-20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları buluştu. Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın temsil ettiği toplantının sonuç bildirisinde, küresel büyümenin zayıf kalmaya
devam ettiği vurgulandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...