İskilip'te alt yapıya 95 Milyon harcandı

ÇORUM 15 Kasım 2018 12:03
Videoyu Aç İskilip'te alt yapıya 95 Milyon harcandı
A
a

Çorum Gündemi ekibi İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma'yı ziyaret etti. Başkan Recep Çatma ilçede altyapı hizmetlerine 95 milyon lira harcayarak ilçeyi çok uzun yıllar altyapı sıkıntısı yaşamayacak hale getirdiklerini açıkladı...

Çorum’dan gelen gazeteciler Mehmet Güley, Mustafa Külcü, Elvan Şimşek ve Uğur Görkem’in ziyareti sırasında İskilip Belediyesi’nin çalışmaları hakkında kısa bilgiler paylaşan Belediye Başkanı Recep Çatma, 4.5 yıllık görev süresince hizmette önceliği, ilçenin geleceğine ve insanların sağlıklı bir yaşam sürmesine verdiklerini dile getirdi. Bu doğrultuda ilçenin büyük bir bölümünde kanalizasyon ve içme suyu boru hatlarının yenilenerek sağlık hale getirilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini, kanalizasyon, fiber kablo ve elektrik kablolarının yeraltına alınması gibi altyapı çalışmalarının yapıldığını anlatan Başkan Çatma, işin büyüklüğü nedeniyle insanların zaman zaman kış aylarında çamurdan, yaz aylarında da tozdan sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. İskiliplerin ilçenin önümüzdeki 20-30 yıllık altyapı ihtiyacını gidecek çalışmaların yapılması konusunda kendilerine yardımcı olduklarını ve sabırla işlerin bitirilmesi beklediklerini vurgulayan Çatma, hemşehrilerine bu konuda teşekkür etti.

Yapılan çalışmaların 95 milyon liraya mal olduğunu açıklayan Çatma, ayrıca Türkiye’ye örnek olabilecek bir arıtma tesisini de İskilip’e kazandırdıklarını vurguladı.
İlçe içerisinin büyük bir bölümü kilit taşı döşeli olan yollarını sıcak asfaltla tanıştırdıklarını kaydeden Başkan Çatma, ayrıca tüm cadde ve sokakları kilit taşı döşediklerini ve bir kilit taşı olmayan yolun kalmadığını dile getirdi. İlçede çok sayıda tarihi mekan bulunmasına rağmen turizm konusunda gerekli payı alamadıklarından dert yanan Başkan Çatma, bu konuda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İskiliplilerin en çok mustarip olduğu konuların başında Çorum, Ankara ve Tosya yolu geldiğini belirten Çatma, bu konuda da milletvekilleri aracılığıyla yaptıkları girişimler sonucu önemli mesafeler alındığını, çorum ve Ankara yolunda çalışmaların sürdüğünü, Tosya yolunun da takipçisi olduklarını kaydetti.
İktidar partisinin mensubu bir belediye başkanı olarak ilçenin her sorunu ile ilgilenmek zorunda olduklarına da dikkat çeken Çatma, bir eğitimci olması nedeniyle özellikle de eğitim kurumlarına önemli destekler sağladıklarını ifade etti.

Çatma, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili de İskilip’ten aday adayı sayısının 11 olduğunu ve hepsine saygı duyduğunu vurgularken, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ile aynı parti çatısı altında siyaset yapmanın büyük bir onur ve gurur olduğunu dile getirdi. Çatma, kendisinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti genel merkezinin uygun görmesi halinde yeniden aday olmak istediğini açıklarken, “Geride kalan 4.5 yılda yerin altına yatırımlar yaptık. Artık, yer üstünde İskilip’i güzelleştirecek, turizmden arzu ettiği payı alacak, projeleri hayata geçirme vaktidir. Bu konuda da önemli projelerimizi hazırladık ve Allah nasip eder de görev bize tevdi edilirse bunları memleketimize kazandıracağız” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam