İskilip’te Tasarruf Apartmanı karantinaya alındı

ÇORUM 17 Nisan 2020 11:54
Videoyu Aç İskilip’te Tasarruf Apartmanı karantinaya alındı
A
a

İskilip´te İlk Korona Virüs Vakası Görüldü.Çorum’un İskilip ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında "Tasarruf" apartmanı karantinaya alındı...

İskilip´te İlk Korona Virüs Vakası
Gecen hafta İstanbul´dan İskilip´e gelen aile biriylerinden 2 kişinin Corona Virüsü testinin pozitif çıkması sonucu Tasarruf sitesi karantinaya alındı.

 Edinilen bilgilere göre İstanbul´´dan İskilip´e gelen  aileden 2 kişi yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle İskilip Atıf Hoca Devlet hastanesine başvurdu. Burada tedaviye alınan hastaların koronavirüs testli pozitif çıktı.

18 ailenin yaşadığı Karantinaya alınan apartmanın girişine şerit çekildi. Karantina süresince apartmanda bulunanların ihtiyaçlarının ‘Sosyal Vefa Destek’ ekiplerince sağlanacağı açıklandı. Aile hekimleri apartman sakinlerinin günlük takibini yapacak.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'dan ilçeye gelen bir kişide Koronavirüse rastlandığını ifade etti.

Ali Sülük,İskilipli vatandaşların konuyla alakalı olarak,sakin olup evde kalmalarını istedi.Gerekli tedbirlerin Emniyet birimleri ve Sağlık personelleri tarafından alındığını da ifade etti.

Başkan Ali Sülük'ün açıklaması şöyle:

"Saygıdeğer hemşerilerim, yapılan bütün uyarılara ve il dışı çıkışının yasak olmasına rağmen İstanbul’dan ilçemize gelen bir kişide koronavirüs vakasına rastlanmıştır. Belediye ekiplerimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ve Sağlık Personelimiz hızlı şekilde gerekli tedbirleri almaktadır. Bu süreçte halkımıza düşen sakin olmak ve evde kalmaktır. Lütfen evlerinizde kalın. Şüpheli durumları ve ihtiyaçlarınızı 155, 156 ve 153 numaralı telefonlara bildirebilirsiniz. Sorumsuzluk göstererek bu illeti memleketimize sokanlar ile ilgili olarak yasal yollara başvuracağımızdan hemşehrilerimizin şüphesi olmasın. Ülkemizde ve bütün dünyada bu hastalığa yakalanan bütün insanlara Cenab-ı Allah tan acil şifalar dilerim. Lütfen #evdekalın" dedi.


#corum
#hitittv

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam