İskilip ilçesindeki 200 yıllık semerciler arastası

Kültür Sanat 20 Nisan 2013 17:46
A
a

Çorum'un tarihi yapılarıyla ünlü İskilip ilçesindeki 200 yıllık semerciler arastasında, Avrupa'nın çeşitli kentlerinin tarihi ve mimarı dokusuyla ilgili fotoğraflardan oluşan "Güneşin Battığı Yer" sergisi açıldı.

ÇORUM'un tarihi yapılarıyla ünlü İskilip ilçesindeki 200 yıllık semerciler arastasında,Avrupa'nın çeşitli kentlerinin tarihi ve mimarı dokusuyla ilgili fotoğraflardan oluşan "Güneşin Battığı Yer" sergisi açıldı.

İskilip'te yaşayan Ömer Erdoğan ve Emre Bostancı'nın, son 5 yıl içerisinde İspanya,FransaİtalyaİsviçreYunanistan ve Çek Cumhuriyeti gibi 10'ya yakın ülkede çektikleri 50 fotoğraftan oluşan "Güneşin Battığı Yer" isimli sergi, Salilerbaşı Mahallesi'ndeki 200 yıllık semerciler arastasında açıldı.

Açılışta konuşan Erdoğan, Avrupa'nın birçok ülkesinin çeşitli kentlerinde çektikleri fotoğrafların, Avrupa'nın mimari dokusu ve tarihini yansıttığını söyledi. İskilip'in de tarihi dokusunun halen yaşatıldığını dile getiren Erdoğan,

"Hem fotoğrafların içeriğine uygun bir mekan olması hem de ilçemizde de açık hava sergisi düzenlenebileceğini göstermek için sergimizi 200 yıllık semerciler arastasında açmayı uygun bulduk. Diğer amacımız da öğrenciler başta olmak üzere ilçe halkını, bu tarz geziler konusunda cesaretlendirmektir" diye konuştu.

Daha sonra Erdoğan ve Bostancı ile İskilip Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.

İskilip Belediyesi tarafından oluşturulacak Kapı Müzesi'nde sergilenecek 150 yıllık iki adet kapının da yer aldığı serginin 10 gün açık kalacağı kaydedildi

Kaynak : AA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam