İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97'nci yılında anıldı

ÇORUM 4 Şubat 2023 15:41
Videoyu Aç İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97'nci yılında anıldı
A
a

Sondakika haber : "O gün idam sehpasındaki Türk milletinin inancıydı" İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97'nci yılında anıldı. Son devrin din mazlumlarından büyük âlim İskilipli Atıf Hoca'yı şehadetinin 97. sene-i devriyesinde kabri başında dualarla, İskilip Ulu Camii’de Mevlid-i Şerif okutuldu...

  • İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97. yılında Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında anıldı. 

Ölümünün üzerinden 97 yıl geçen İsklipli Atıf Hoca, memleketi Çorum İskilip’te anıldı. Atıf Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlendiği anma programı Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi’nde başlayan program, İskilip Ulu Camii’nde okunan mevlid-i şerif ile devam etti.


Atıf Hoca'nın yeğeni konuşma yaptı

İsklipli Atıf Hoca’nın yeğeni Ahmet Faruk İmal yaptığı konuşmada, o gün bir zihniyetin idam edildiğine vurgu yaparak “İdam sehpasında olan Türk milletinin inancıydı. Değerleriydi. Örfüydü. Töresiydi. O gün Atıf hoca idam edilmedi bir zihniyet idam edildi. Bugün Avrupa’dan aferin almak isteyenler var. O günde Avrupa’dan aferin almak isteyenler, İngilizlerden aferin almak isteyenler aynen Avrupalılar gibi yaşayacaksınız, Avrupalılar gibi düşüneceksiniz, Avrupalılar gibi giyineceksiniz bunun haricinde herkes bize düşmandır diye ilan ettiler. Bunun sonucunda herkesi idam ettiler” sözlerini kullandı.

İmal, sözlerine şu ifadelerle devam etti..

Mecliste kitap haline getirilen çalışmanın bir kısmı kitap halinde yayınlandı. Orada da Atıf Hoca’ya dair İngilizlerle Milli Mücadeleye karşı çıktığı hususunda işbirliği yaptı. İşledikleri cinayete kaza süsü vermek için bu iftiraları uydurdular. Mahkeme tutanaklarının büyük bölümü Şapka Kanununa muhalefetten oluşuyor.

Düzenlenen anma programına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, Diyanet- Sen Genel başkanı Ali Yıldız,İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam