İslamın Kadına verdiği Değer

Yaşam 10 Mart 2013 05:36
A
a

Kur'an Kursu öğreticiler,i Emine SARI ve Dilek ÇOKER’in sunumlarının sonrasında Bahçelievler Kuran Kursu Yöneticisi Naile BIYIK, yıl boyu tefsir dersi verdiği öğrencilerine belge verdi. Belgelerin verilmesi anında duygulu anlar yaşandı.

ORTAKÖY’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONFERANSI

VE TEFSİR DERSLERİ BELGE TÖRENİ

 

Ortaköy Müftülüğünce mutat olarak düzenlenen Çarşamba sohbetlerinin bu haftaki konusu “Dünya Kadınlar Günüydü.” Vaaz irşat programları çerçevesinde Ortaköy Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, eşi Kuran Kursu Öğreticisi Naile Bıyık ve diğer öğreticiler “İslam’ın kadına verdiği değer” adlı bir konferans hazırladılar. Konferans Kuran tilavetiyle başladı. Ardında çeşitli slâytlar gösterildi, Kurs öğreticileri Emine SARI ve Dilek ÇOKER’in sunumlarının sonrasında Bahçelievler Kuran Kursu Yöneticisi Naile BIYIK, yıl boyu tefsir dersi verdiği öğrencilerine belge verdi. Belgelerin verilmesi anında duygulu anlar yaşandı.

 

Kuran hizmetçiliği noktasında bir talebelerine engin özverilerinden dolayı teşekkür eden Naile Bıyık, şunları söyledi. “25 senedir Kuran öğretirim, anlamlarını anlatırım, bu ulvi hizmetten aldığım hazzı hayatımdan hiç birşeyden almadım. Hele hele aradan yıllar geçmesine rağmen daha dünmüş gibi bana telefon açıp, hatırımı soran, bayramlaşan, sen olmasaydın bizi Kuran ile kim buluşturacaktı diyen o öğrencilerimin sesi var ya bu bana Rabbimin vereceği en büyük armağandır. Hani çok saydığımız büyüğümüz İlhan TOK Hocamızın bir sözü var, “Ben Kuran’ın kölesiyim” der. İşte şimdi be de yıllardır bu aşkı içimde taşıyorum. Türkiyenin her köşesinde bir öğrencim var, bu beni o kadar mutlu ediyor ki, bunu ifade etmek için cümleler aciz kalır. Allah beni öğrencilerimle beraber Cennetinde Hz Peygamberimize komşu etsin”

 

Naile Hoca sözlerini şöyle bitirdi : “Hiçbir sosyal faaliyetin olmadığı Ortaköy’de bize bu konferans salonunda projeksiyon alıp programlarımızı görsel olarak yapmamızı sağlayan, 3 adet olan kurs sayımızı sekize çıkaran, hanım kardeşlerimizin eğitim seviyesini yükselttiren Değerli Müftümüze huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim, biz Kuran Kurslarımızda sadece Kuran okumasını öğretmiyoruz. Kuranın anlamını söylüyoruz, bu yıl tefsir dersi de yaptık O Yüce Kuranın ayrıntılı tefsirini okurken benim de öğrencilerimin de gözleri dolu dolu olmuş ve ne denli Kuranî bilgi anlamında eksiklerimizin olduğunu gördük. Diğer taraftan öğrencilerimize oturup kalkma adabı dediğimiz Adab-ı Muaşeret Kurallarını anlatıyoruz, Hz Peygamberin örnek yaşamını anlatıyoruz, Hepsinden de ötesi belki de uzun zaman bir araya gelememiş onlarca bayan kardeşlerimizi bir araya getirip onların kaynaşmasını sağlıyoruz. Bir hastamız olduğunda veya cenaze olduğun öğrencilerimi alıp oraya gittiğimizde o kadar mutlu olunuyor ve o denli bize ve Kuranımıza hürmet gösteriliyor ki, işte manevi muvaffakiyet ve sevgi budur diyorum.”

 

Programın sonunda konferansa katılan 200 öğrenciye İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık kek ikram etti. Müftü Bıyık, “ Esas kekler Cennette İnşaallah, Yüce Kuran’a öğrenci olmanın ödülü, Yüceler Yücesinin katındadır. Ben, eşim ve tüm öğretici arkadaşlarım, Kuran’a hizmet etmek için varız, hepsiyle gurur duyuyorum. Bu arada Kuran’ın okunması ve okutulmasını engelleyen nasipsizler için ukbada ağır bir karşılama yapacak Cenâb-ı Rabbul Âlemin.” Dedi.

Dünya kadınlar günü ile ilgili de açıklama yapan Müftü Bıyık “Kadına el kaldıran, Allahın emaneti olarak aldığımız eşlerimizi inciten ve onları dövmek için bahane arayanların İnsanlıktan ve İslamlıktan nasibi yoktur” dedi

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon
Zehra Kalaycı 10 Mart 2013 12:25

hocam kaleminize sağlık.Çok açıklayıcı ve aydınlatıcı bir fetva

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam