İşte CHP Meclisinin imzalı Belgesi

Politika 11 Haziran 2013 23:13
A
a

Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nda dün eylem yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in iddialı çıkışı, partinin de projeye destek verdiğinin ortaya çıkmasına neden oldu

İstanbul'un Taksim Meydanı'nda bulunan Gezi Parkı'ndaki ağaçların, yayalaştırma projesi kapsamında yerinden sökülerek başka yere taşınması sırasında çıkan olaylara dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi. Tekin'in eyleme destek vermesi gözleri İBB Meclisi'nde alınan ve CHP'nin tam kadro destek verdiği plana çevrildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek verdi. Burada Gürsel Tekin kendisine "CHP Taksim projesine onay verdi mi?" diye soran Sırrı Süreyya Önder'e "CHP'de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, ben siyaseti bırakırım" dedi.

Gezi Parkı'nda bir süre eylemcilerle sohbet eden Gürsel Tekin çeşitli açıklamalarda da bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Mücadele edeceğiz kimse merak etmesin. Bu kentin bir belediye başkanı var, o belediye başkanını buraya davet etmek istiyorum. İstanbul'un anayasasını yapacağım dediniz bizde size oy verdik. 550 tane uzman bu projede çalıştı. Şimdi o uzmanlara sesleniyorum vicdanınız varsa çıkın konuşun. Para herkesi mahkum etmiş" dedi.

Gürsel Tekin konuşmasının ardından Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve gazeteci Ahmet Hakan ile birlikte Taksim Gezi Parkı'nın çimlerine oturdu. Burada Önder'in kendisine "CHP Taksim projesine onay verdi mi?" sorusuna Gürsel Tekin, "Vermesi, asla..." dedi. Bunun üzerine Önder'in gülerek "Bence bir araştırmak lazım" demesi üzerine Gürsel Tekin "Yapmayın ne olursunuz. CHP'de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, ben siyaseti bırakırım" dedi.

CHP TAM DESTEK VERMİŞ

Gürsel'in bu açıklamasının hemen ardından ortaya çıkan bir bilgi, Tekin'i zorda bırakacak cinsten.

Teksozhaber.com'da yer alan habere göre Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ile ilgili koruma amaçlı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama planı tadilatı, 2011 yılı Eylül Ayı Meclis toplantısının son birleşiminde oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri'nin oy birliği ile kabul ettiği proje, Taksim Meydanı'nın bugün Gürsel Tekin'in eylem yaptığı ve "ispatlanırsa siyaseti bırakırım" restini çektiği Gezi Parkı ile bütünleşmesini öngörüyor.

Gürsel Tekin'i zor durumda bırakacak bir diğer önemli ayrıntı ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan tadilatının görüşüldüğü son birleşimde, CHP Grubu adına Grup Başkanvekili  Fahrettin Kayhan'ın oy birliği ile kabul edilen raporun oylamasından önce, projeyi hazırlayanlara teşekkür edip İstanbul'un lehine olan projelere desteklerini sürdüreceklerini belirtmesi...

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam