Kabataş Erkek Lisesi sosyal sorumlulukta örnek

ÇORUM 10 Şubat 2018 22:44
Videoyu Aç Kabataş Erkek Lisesi sosyal sorumlulukta örnek
A
a

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, “öğrencilerimizin bu davranışları geleceğimiz adına beni çok ümitlendirdi”


İstanbul Kabataş Erkek Lisesi
’nin hazırladığı “Topluma Hizmet projeleri” (Çorum CIP) kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına giden gönüllü öğrenciler, 6-12 Şubat tarihlerinde Çorum’da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Çorum’a gelen öğrenciler Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret etti.

Öğrencilerimizin bu davranışları geleceğimiz adına beni çok ümitlendirdi diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, normalde İstanbul’da yaşayan öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk gereği öğretmenleriyle birlikte Çorum’a gelerek huzurevi, sevgievleri, hayvan barınağını ziyaret etti. Bu çocuklarımız yaşlılara, hastalara hizmetin ne olduğunu, evlatların annelerine babalarına bakmadığı bir dönemde İstanbul’dan gelerek başkalarının annelerini babalarını ziyaret etmeleri beni çok memnun etti. Böyle duyarlı gençler geleceğimize ümitle bakmamıza vesile oluyor. Bu güzel projeyi hazırlanan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum dedi.

Toplumsal Hizmet Projesi’nin akademik alanın ötesinde bir eğitim olduğunu ifade eden İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Melike Selcan Kalkan, öğrencilerimiz sosyal alanda gerçek ve ciddi problemlerle yüzleşerek yapıcı çözüm ve öneriler üretiyor. Öğrencilerimiz bu proje ile kişisel çıkar gütmeden, toplum içinde faydalı çözüm önerileri uygulayarak ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçladı. Bu şekilde topluma karşı sorumluluklarını da yerine getirmiş oldu. Proje kapsamında öğrencilerimiz Çorum’a gelerek huzurevi, aşevi, barınak, köy okulları ve sevgi evleri ziyaretleri yapıt. Bir yandan da Çorum’un tarihi ve kültürel yapısını tanımaya zaman buldu. Bizlere destek veren Belediye Başkanı Zeki Gül’e misafirperverliklerinden dolayı okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Öğrencilerden Elif Begik ve Zeynep Bozoklu ise, arkadaşlarımızla birlikte sosyal yardımlaşma projesi gerçekleştiriyoruz. Şehir içi projelerimiz olduğu gibi yılda birkaç kez de şehir dışı projeleri yapıyoruz. Çeşitli kurumlarda gönüllü olarak çalışıyoruz dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam