Kabine değişikliğinin bekletilmeden yapılması planlanıyor

Asayiş haber 29 Mayıs 2017 00:06
Videoyu Aç Kabine değişikliğinin bekletilmeden yapılması planlanıyor
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından partinin MYK'sı ve Bakanlar Kurulu şekillenmeye başladı.

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, 'A takımı' olarak nitelendirilen genel başkan yardımcılarını belirleyecek.

SONDAKİKA:KULİS HABER

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 11:00'da toplanacak Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'na katılacak, Bakanlar Kurulu üyeleri, MKYK üyeleri ve Grup Başkanvekilleri ile iftarda bir araya gelecek.

MKYK ÖNCESİNDE BAKANLAR KURULU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği MKYK öncesinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu gerçekleşecek.

BAKANLAR KURULU'NUN 'VEDA' TOPLANTISI

AK Parti kulislerinde MYK’nın değişimi ile eş zamanlı olarak kabine revizyonu da bekleniyor.

Binali Yıldırım başkanlığında bugün saat 11:00’da MKYK öncesinde toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nun da bir "veda" toplantısı olacağı yorumları da yapılıyor.

TOPLANTILARIN ARDINDAN KABİNE İÇİN BİR ARAYA GELEBİLİRLE

MKYK’nın ardından bir araya gelecek olan Erdoğan ile Yıldırım’ın kabine değişikliğini ele alacağı ve son kararı burada verecekleri ifade ediliyor.

4 BAKANIN YERİ SAĞLAM

Kulislerde Erdoğan’ın, Yıldırım’ın yanı sıra MKYK’sında yer verdiği kabine üyeleri Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Nurettin Canikli, Süleyman Soylu’nun kabinedeki yerlerinin sağlam olduğu yorumları yapılıyor.

İKİNCİ ADAM YILDIRIM

Partinin yeni yönetiminde ikinci adam olarak Başbakan Binali Yıldırım yer alacak.

Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Hamza Dağ, Vedat İnceöz, Fatih Şahin, Öznur Çalık gibi isimlerin de yönetimde yer alması bekleniyor. Cevdet Yılmaz, Abdulhamit Gül, Erol Kaya'nın MYK'da görev alıp almayacakları kabineye göre değişecek. Bu isimler, olası kabine değişikliğinde de geçiyor.

KABİNEDE YER ALACAK 9 İSİM

Kabine değişikliğinin bekletilmeden yapılması planlanıyor.

Hürriyet Gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan Kaya, Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Arslan, Faruk Özlü ve Bülent Tüfenkci'nin kabinede kalacağı öne sürülüyor.

Kabinede ikinci bir kadın bakan, dışarıdan bakan seçenekleri de AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de değişim için düğmeye bastı. Yeni projelerin takibi için
AK Parti ve Beştepe'de ekipler  oluşturulacak.


VİZYON VE MEKANİZMALARA AĞIRLIK VERİLECEK

Erdoğan, kadro değişikliğinden sonra vizyon ve kurulacak mekanizmalara ağırlık verecek.

ESAS HEDEF 2019

100 günlük eylem planı hazırlanacak ancak esas hedef 2019 olacak.

Referandum sonuçlarına göre söylemler de yenilenecek. Türkiye'nin önüne konulan hedeflere eklemeler ilave edilecek. Bu sırada, bakanlıkların yeniden yapılandırılmasından personel atamalarına kadar bir çok konuda çalışmalar yapılacak.

TAKİP SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek 100 günlük eylem planı gerekse 2019'a dönük projelerin hayata geçirilmesini yakından takip için AK Parti ve Beştepe'de hukuki ve siyasi başta olmak, ekonomi, terörle mücadele, dış politika, AB, FETÖ gibi konularda ekipler oluşturacak.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ekibi danışmanları arasından seçmesi bekleniyor. Erdoğan'ın, uyum yasalarını takibini, anayasa değişikliği konusunu çalışan danışmanlarına bırakabileceği belirtiliyor.

AB ve dış politika, FETÖ, belediye ve teşkilat gibi konuları ise bu konuda tecrübeli AK Parti'nin eski milletvekili ve şu anda başdanışmanlık yapan bazı isimleri atacağı konuşuluyor.

AK Parti genel merkezinde de Külliye ekibi ile birlikte çalışacak, aynı konuları takip edecek başka bir ekip kurulacak. Bunların da tecrübeli isimler arasından seçilmesi bekleniyor. Böylece reformları ve icraatları takip anlamında güçlü bir mekanizma kurulmuş olacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam