Kadın Müftü Yardımcısı Görev Başında

ÇORUM 4 Eylül 2018 19:52
Videoyu Aç Kadın Müftü Yardımcısı Görev Başında
A
a

Çorum İl Müftü Yardımcıları Yıldız Üveyik ve Adem Aygül resmen görevlerine başladı. Üveyik Çorum’un ilk kadın müftü yardımcısı oldu.

Trabzon-Ortahisar İlçe Müftülüğünden Çorum İl Müftü Yardımcılığına atanan Adem Aygül ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çorum’a ilk defa Bayan İl Müftü Yardımcılığı kadrosuyla atanan Yıldız Üveyik Çorum’a gelerek görevlerine başladılar.

1978 yılında Çorum’da doğan Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik,. 1995 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi’nden, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Yozgat İlinin Esenli Kasabası’nda Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başlayan Üveyik, Erzincan’da 2 yıl, Kayseri İli’nin Kocasinan İlçesi’nde 1 yıl bu görevine devam etti. Daha sonra 2012- 2015 yılları arasında Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi’nde uzun süreli hizmetiçi eğitim kursuna katıldı ve bu eğitimi birinci olarak tamamlayan Yıldız Üveyik, 3 Ağustos 2018 tarihinde Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Temel İslâm Bilimleri Anabilim dalı, Arap Dili ve Belâgatı alanında “Meryem Sûresi’nin Arap Dili ve Belâgatı Açısından Tahlîli” konulu tezini tamamladı. Çorum’un ilk bayan İl Müftü Yardımcılığına atanan Yıldız Üveyik, evli ve iki çocuk annesi ve Arapça biliyor.

Çorum’a göreve başlayan bir diğer Müftü Yardımcısı Adem Aygül ile 01/01/1972 Samsun Ladik İlçesi Deliahmetoğlu Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. 1989 Yılında Amasya İmam-Hatip Lisesinden mezun olan 1990 yılında Kastamonu’da İmam-Hatip olarak göreve başlayan Adem Aygül, 2000 yılında Ardahan Hanak İlçe Müftülüğüne, 2003 yılında Amasya Göynücek İlçe Müftülüğüne, 2007 yılında Amasya İl Müftü Yardımcılığına, 2013 yılında Rotasyonla Trabzon İl Müftülüğüne atandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam