Kadın Muhtar rakiplerini ezdi geçti

ÇORUM 7 Nisan 2019 05:14
Videoyu Aç Kadın Muhtar rakiplerini ezdi geçti
A
a

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Yeni Mahalle'de muhtarlığı kazanan Aysel Bulduk, ilçenin tek kadın muhtarı oldu...


Osmancık'ta yerel seçimler sonuçlarına göre 18 mahallede muhtarlar belli olurken, Yeni Mahalle'nin mevcut muhtarı Aysel Bulduk ise tek kadın muhtar olmayı başardı.

Seçim kampanyasını "Tek İşimiz Muhtarlık" sloganı ile yürüten Bulduk, 3 aylık seçim süreci boyunca sıkılmadık el bırakmadıklarını ifade etti.

En yakın rakibine 409 oy fark atarak 982 oyla Yeni Mahallenin muhtarı olan Aysel Bulduk 'un 8 kişilik aza listesinde de 2 kadın üye bulunuyor.

************************************
Tarih: 6.6.2016 
Yeni Mahalle´ye bayan muhtar
Geçtiğimiz aylarda vefat eden Yeni Mahalle Muhtarı Turan Bulduk´un ardından dün muhtarlık seçim yapıldı.​

Yeni Mahalle Muhtarı Turan Bulduk´un vefatının ardından muhtarlığa 2. aza Ahmet Buruk geçici olarak görevlendirilmişti. Seçim Kurulu 5 Haziran´da seçim kararı almasının ardından Yeni Mahallede seçim yarışı başladı. 3 adayın muhtarlık için yarıştığı seçime Aysel Bulduk, Havva Kalem ve Cemil Güler katıldı. Dün sabah saatlerinde başlaya seçim akşam 5´te sona erdi. Merhum Muhtar Turan Bulduk´un eşi Aysel Bulduk açık ara farkla Yeni Mahalle Muhtarlığına seçildi. İmamhatip Ortaokulu´nda yapılan seçimde 5 sandıkta oy kullanıldı. Bin 783 seçmenin bulunduğu mahallede  bin 48 seçmen oy kullandı. Oyların tamamı geçerli sayılırken Aysel Bulduk 763 oy alarak muhtar seçildi. Diğer adaylardan Cemil Güler 248 oy alırken, Havva Kalem 37 oy aldı.

Yeni Mahalle Muhtarlığına seçilen Aysel Bulduk Osmancık´ın ikinci bayan muhtarı olurken ilçe merkezinin tek bayan muhtarı oldu. Seçim sonrası açıklama yapan Bulduk, "Sukunet içerisinde bir seçim geçirdik. Aldığım oy rahmetli eşim Turan Bulduk´un bana bıraktıkları oldu. Bende onun bıraktığı muhtarlığı en iyi şekilde yürütmek için elimden geleni yapacağım. Seçimde bizlere oy veren vermeyen tüm mahalle sakinlerimize ve birlikte yarıştığımız diğer aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Seçim sonunda adaylar Havva Kalem ve Cemil Güler muhtar seçilen Aysel Bulduk´u tebrik etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam