Kalbi Dışındaki Organları Bağışlanan Genç Çorum'da Toprağa Verildi

Yaşam 19 Eylül 2013 18:52
A
a

Muğla'da geçirdiği kazanın ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve kalbi dışındaki organları bağışlanan gencin cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Muğla’da geçtiğimiz günlerde bir yakınını havalimanına uğurladıktan sonra dönüş yolunda kullandığı otomobili takla atan Ahmet Berger (19), kazada ağır yaralandı. İlk olarak Bodrum Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Berger'in burada beyin ölümü gerçekleşti. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, yaptığı görüşmede gencin ailesini organlarını bağışlamaları konusunda ikna etti. Burada gencin böbrekleri, karaciğeri ve pankreası, dokusu uyan hastalara nakledilmek üzere alındı.
 
Gencin ailesi tarafından bugün sabah saatlerinde memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köyüne getirilen Ahmet Berger'in cenazesi, cemevinde düzenlenen töreninin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
 
Öte yandan köydeki evinde taziyeleri kabul eden gencin babası Bayram Berger, oğlunun kalbinin bağışlanmamasıyla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Berger, oğlunun kalbinin kız arkadaşı değil, kız kardeşinin isteği üzerine bağışlanmadığını söyledi. Berger, "Tüm organlarını bağışlayalım istedik. Ama kız kardeşi hepsinin bağışlanmasına razı olmadı. Biz de kalbini bağışlamadık." dedi.

o kalp bana ait

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam