KARAYILAN - Öcalan’ın kararı bizim kararımızdır

Politika 24 Mart 2013 10:14
www.hitittv.com
A
a

GÖRÜNTÜLÜ VİDEO HABER İÇİN TIKLAYIN İZLEYİN KARAYILAN PKK'LI TERÖRİSTLERE BARIŞ SÜRECİNİN NASIL OLACAĞINI BU VİDEO HABERDE ANLATIYOR.

“Önder Apo’nun verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır” derken, geri çekilme için gerekli koşullarını nasıl  açıklıyor.

MURAT KARAYILAN Almanya’nın Bonn kentindeki Newroz kutlamasına gönderdiği görüntülü bir mesajla PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısına yanıt verdi. Karayılan, “21 Mart’tan bu yana ve bundan sonra biz hareket olarak, KCK, PKK ve HPG olarak resmi ve açık bir şekilde ateşkes ilan ediyoruz” dedi.
Karayılan, şu açıklamalarda bulundu: 

“2013 Newroz’unda bu bir haftadır, Kürdistan halkı karabalık kitleler halinde büyük bir coşku ve umutla Newroz kutluyor. Özellikle 21 Mart’ta, Newroz gününde, Amed’de, Kandilde, Rojava’da ve tüm Kürdistan’da halkımız büyük kitleler halinde Newroz’u karşıladı, kutladı. Bu şekildeki kitlesel katılım aynı zamanda Başkan Apo’ya ve Başkan Apo’nun çağrısına sahip çıkmaktır. Halkımız bir daha ispatladı ki, o Önderliğiyle, hareketiyledir. Bundan dolayı tüm halkımızı ve Newroz’lara katılan herkesi selamlıyorum.

2013 Newroz’u bizler için, hareketimiz için ve tüm halkımız için yeni bir gün oldu. Newroz’un kendi anlamı zaten yeni gündür. Ama Önder Apo bu Newroz’da yeni bir mesaj verdi. Yeni bir çağrı yaptı. Bu çağrı Amed Newroz’unda tüm Kürt halkı ve tüm kamuoyuna açıklandı. Kürdistan’da, Türkiye’de ve Ortadoğu’da yeni bir dönem başladı. 2013 Newroz’u yeni bir gün, yeni bir başlangıç oldu. Halkların birlikteliğinin, özgür yaşamını kurmanın süreci, demokratik özgürlük süreci. Bundan dolayı biz Önder Apo’nun bu perspektifini, yeni süreci özgürlük ve demokrasinin yükseltilmesinin yeni adımı olarak görüyoruz. Herkesin de böyle görmesi gerekiyor dedi....

www.hitittv.com
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam