Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum-İlçe yollarındaki çalışmaları ve projeleri değerlendirdi

ÇORUM 28 Temmuz 2016 10:23
Videoyu Aç Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum-İlçe yollarındaki çalışmaları ve projeleri değerlendirdi
A
a

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 3. Toplantısına katılan Kenan Keskin, Çorum'da ki projeler hakkında bilgi verdi.Çorum'da 30.06.2016 tarihi itibarı ile 8 adet devam eden, 1 adet kesin hesap aşamasında olmak üzere 9 adet iş bulunduğunu dile getiren Keskin, bu projelerin toplam tutarının 355 milyon TL olduğunu bugüne kadar ise 115 milyon 900 bin TL harcandığını kaydetti.



Çorum'da İlçe Belediye Başkanları İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 3. Toplantısına katılan Kenan Keskin, Çorum'da ki projeler hakkında bilgi verdi.Çorum'da 1.049 km yol ağı bulunduğunu ve bu yolların 617 km'sinin devlet yolu, 432 km'sinin ise İl yolu olduğunu ifade eden Keskin, "Devlet ve İl yollarının 309 km'si bitümlü sıcak karışım, 740 km'si sathi kaplamadır. 2016 yılı hedefimiz 5 km bölünmüş yol, 6 km tek yol, 30 km bitümlü sıcak karışım, 287 km ise stabilize karışık yol inşaa edilecek. Bunların toplam maliyeti ile 93 milyon TL'dir" şeklinde ifade etti.

Çorum'da 30.06.2016 tarihi itibarı ile 8 adet devam eden, 1 adet kesin hesap aşamasında olmak üzere 9 adet iş bulunduğunu dile getiren Keskin, bu projelerin toplam tutarının 355 milyon TL olduğunu bugüne kadar ise 115 milyon 900 bin TL harcandığını söyledi.

Çorum-Osmancık arasında yapılacak duble yolda firmalara yer tesliminin yapıldığını ve çalışmaların başladığını kaydeden Keskin, "Kamulaştırma yapılacak olan yerler var. Buralarda vatandaşlarımız bize direnç gösteriyor ancak bu sorunu aşacağız. Firmalara bazı bölgelerde yer teslimleri yaparak çalışmalarını sağlıyoruz" dedi.

Kırkdilim geçişi ile ilgili de bilgi veren Keskin, "Şu an serbest taş düşmelerine karşı yüzey temizliği yapıyoruz. Bu ilk etap çalışmamız. İkinci etap da ise taş düşmelerinin önüne geçmek için kafes tel yapılacak. Üçüncü etap da ise yeni yol yapılması var. Burada uzunluğu 8,5 ila 9,5 km uzunluğunda değişen 4 alternatif güzergah üzerinde çalışıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor.  Projeler tamamlanınca ihale yapılacak" ifadelerini kullandı.

Keskin,  Alaca'da ölüm kavşağı adını alan Zile kavşağına farklı seviyeli kavşak yapılacağını kaydederek, "Normalde bu kavşakta sorun yok. Ama yol standardının yükselmesi ile birlikte vatandaşlar yüksek hız yapıyorlar ve burada kırmızı ışıkta durmuyorlar. Bundan dolayı da çok sayıda kaza meydana geliyor.  Biz bu kavşakta sorunu çözmek için farklı seviyeli kavşak yapacağız"  Keskin, benzer durumda olan Beygircioğlu kavşağına da farklı seviyeli kavşak inşaa edeceklerini söyledi

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam