KİMSENİN MAHKUM OLMASINA SEVİNEN İNSAN DEĞİLİZ

Politika 6 Ağustos 2013 02:23
A
a

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Ergenekon Cevabı Ergenekon kararlarına "Gayrimeşru" diyen Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den Bülent Arınç ''maksadını fazlasıyla aşan bir söz" diye cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon davası kararına, "Gayrimeşru bir karardır" yorumunu yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Arınç, "Gayri meşru sözü maksadını fazlasıyla aşan bir söz. Bir partinin genel başkanına yakışmaz."

SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ

Başbakan Yardımcısı Bülent ArınçBakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada Mısır ve Suriye ile ilgili gelişmelerin ele alındığını açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısında Ergenekon davasının konuşulmadığını bildiren Arınç, "Dava ile ilgili ajanslara düşen her neyse biz de onların özetini biliyoruz. Herkese geçmiş olsun. Bu karar bağımsız olan yargıya ait. Saygı göstermek mecburiyetindeyiz" dedi.

YARGITAY SAFHASI VAR

Mahkemenin bugün aldığı kararla dosyayı kapattığını vurgulayan Hükümet SözcüsüBülent Arınç, sürecin bundan sonra Yargıtay'daki temyiz safhaları olduğunu dile getirdi. Bazı sanıkların aldığı cezanın yüksek olduğu tartışmalarına da değinen Bülent Arınç, "Kimileri birden fazla suçtan yargılandı. Başta Ergenekon terör örgütü kurmaktan başlayan suçlamalar, uyuşturucu maddelerin ticareti, silah ticareti gibi suçlamalarla devam ediyor. Hal böyle olunca cezalar birden fazla oldu" diye konuştu.

KİMSENİN MAHKUM OLMASINA SEVİNEN İNSAN DEĞİLİZ

Türkiye'nin bu zamana kadar böylesine önemli bir davayı yaşamadığına dikkat çeken Arınç, "Önemli olan siyasetçilerin maksadını aşan ifadeleri kullanmaması ve olayı daha objektif ele alması gerekir şimdilik herkese geçmiş olsun demekten başka bir şey yapayız. Biz kimsenin mahkum olmasından sevinen bir insan değiliz ama yargı kararı var saygı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Bakanlar Kurulu toplantısında daha çok Mısır'daki kaotik durumu ele aldıklarını belirten Arınç, "Mısır'da kaotik bir durum var. 27 Temmuz sabahı gösterilere silahla saldırılmış 300 den fazla kayıp vardı. Biz gittiğimiz her yerde Mısır'ı anlatmaya devam edeceğiz. Mısır'a demokrasi gelene kadar Mısır halkına desteklerimiz sürecek" dedi.

YARGI TAMAMEN BAĞIMSIZ

Bülent Arınç: "Ben şahsen kendim milletvekillerinin tutuksuz bırakılmasını söylemiştim. Bizim bu sözlerimize rağmen yargı bırakmamış bu kararı almış, demek oluyor ki yargı tamamen bağımsız" diye konuştu. Bakanlar Kurulu toplantısında demokratikleşme paketinin gündeme gelmediğini de kaydeden Bülent Arınç, demokratikleşme paketi çalışmalarında sona geldiklerini duyurdu. Silivri'de aşırı güvenlik önlemleri alınmasını değerlendiren Arınç, "Silivri'ye izin verilseydi ne yapacakları ortadaydı. Ama bugün kıpırdayamadılar sadece bağırmakla kaldılar." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

Ergenekon davası kararına, "Gayrimeşru bir karardır" yorumunu yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Gayri meşru sözü maksadını fazlasıyla aşan bir söz. Bir partinin genel başkanına yakışmaz ama Kılıçdaroğlu yargılama safhasında bile daha ağır konuşmuştu. 'Bu örgüt nerde hemen gidip üye olayım' demişti. Bugün konuştuğu sözler geçmişte söyledikleri yanında hafif kalıyor. Kimse Türkiye'deki mahkemeyi ve Yargıyı böyle bir sözle yargılayamaz" dedi.

 
Haber: Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Ergenekon Cevabı
 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam