KIRAN KIRANA GÜREŞ ŞAMPİYONASI

Spor 30 Ocak 2015 17:06
Videoyu Aç KIRAN KIRANA  GÜREŞ ŞAMPİYONASI
A
a

VİDEO SPOR HABER TIKLA İZLE... Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonasında mücadele edecek sporcuların belirleneceği 23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası, Çorum'da başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 50 ilden 700 sporcu katılıyor. İlk gün gerçekleştirilen maçları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Oktay Aktaş'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Acubunar, Genel Sekreter Yusuf Açıkalın, Yağlı Güreş Koordinatörü Mehmet Ayhan ve ASKİ Spor Kulübü Başkanı Ahmet Erbağ takip etti.


Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, yaptığı açıklamada, serbest stil ve grekoromen olmak üzere iki dalda yapılacak müsabakalara 56 spor kulübünün katıldığını söyledi.


Teke, 50 ilden 700 sporcunun Türkiye şampiyonu olabilmek ve Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek için ter dökeceği müsabakaların çekişmeli geçeceğini beklediklerini vurgulayarak, "Türkiye'de ilk kez bu müsabakalarda birinci olanlar eleme yapılmadan Avrupa'daki şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Şampiyona, milli takım seçmesi niteliğindedir. Grekoromen dalda 350 ve serbest stilde 350 sporcu ter dökecek. Her iki dalda da mücadele edecek sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.







............................................................................................................................
Spor Haberi : Okan Ateş 


3 gün sürecek olan şampiyona için 1000 civarında sporcu ve antrenörün Çorum’a geldiği öğrenilirken şampiyona bugün saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda start alacak. Yapılacak olan şampiyona sonunda, Mart ayında Polonya’da düzenlenecek olan U23 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek milli güreşçiler belirlenecek.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun (TGF) 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Türkiye ve Avrupa’da ilk kez düzenlenecek olan U23 Türkiye Güreş Şampiyonası bugün Çorum’da başlıyor.24-29 Mart tarihlerinde Polonya’da ilki düzenlenecek olan U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan güreşçilerin belli olacağı Türkiye Şampiyonası, Atatürk Spor Salonu’nda 4 gün sürecek. Aynı anda 3 minderde müsabaka yapılacak olup, bugün ve yarın grekoromen, Cumartesi ve Pazar günü ise serbest stil müsabakaları yapılacak. Şampiyona boyunca her gün saat 10.00’da başlayacak olan Türkiye Şampiyonası’nda bugün grekoromen stil 57, 71, 80 ve 98 kilo müsabakaları yapılacak. Yarın ise 66, 75, 85 ve 130 kilo güreşçileri mindere çıkacak.

Türkiye genelinden bin civarında sporcunun katılacağı Türkiye Şampiyonası’nda, serbest stil müsabakaları ise 57, 61, 65, 70, 74, 86, 97 ve 125 kilolarda yapılacak. Teknik toplantısı dün akşam saat 17.00’de Anitta Otel’de gerçekleştirilen şampiyonaya, 1992-96 arası doğumlu güreşçiler direkt, 1997 doğumlu güreşçiler ise doktor raporu ile katılabilecek. Pazar günü yapılacak müsabakalarla sona erecek olan şampiyonada, sıkletlerinde ilk 4 sırayı alan güreşçiler madalya ile takımlar ise kupayla ödüllendirilecek. 

ÇORUM’DAN 26 GÜREŞÇİ TER DÖKECEK

Atatürk Spor Salonu’nda bugün başlayacak olan U23 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda toplam 26 sporcunun temsil edeceği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan müsabakaların ardından il birinciliğinde dereceye girerek

Çorum’u temsil etme hakkı kazanan sporcular ve kulüpleri şöyle:


Grekoromen Stil: Emre Genç, Yasin Canbolat, Ferdi Kılıç, Sefa Şakar (Sungurlu Tevfik Odabaşı Spor Kulübü), Serkan Kurtaran (Çorum Belediye), Erdem Çelik, Onur Genç ve Nurullah Durak (Sungurluspor).
Serbest stil: Deniz Akkaya, Emrah Sarıtaş, Bayram Doğan, Barış Gasır, Ömer Akbıyık, Bünyamin Çeker, Elvan Özmen, Sefa Öztürk, Murat Kalender, Bünyamin Coşkun, Mimar Sinan İşler, Fatih Erdin, Hamza Çaylan, Ramazan Tanrıkol, Burak Ünal, Mücahit Alkaş ve Bekir Eryücel (Çorum Belediye), Hasan Dayı (Buhara Gençlikspor).

 

 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam