Kırkdilim Yolu Hayaldi Gerçek oluyor

ÇORUM 7 Haziran 2018 13:38
Videoyu Aç Kırkdilim Yolu Hayaldi Gerçek oluyor
A
a

Hayali Kırkdilim Yolu Gerçek oluyor. AK Parti Çorum İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün Kırkdilim Tüneli’nin temeli törenle atılacak.Bugün Kırkdilim Tüneli için ilk adım atılıyor. Ayrıca programda Laçin Gölet açılışı ve iftar programı da var.


460 MİLYON LİRALIK KIRKDİLİM YOLU

Yüzyılın Hayali Kırkdilim Gerçekleşiyor

Yüzyıllık bir hayal olarak nitelendirilen Kırkdilim yolunun ihalesinin yapıldığını ve bu gün Tünel hayalinin gerçekleştiğini söyleyeliriz
2018 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme alınan Karayolları 7.Bölge Müdürü Kenan Keskin, Kırkdilim’de tünel yapım çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağını söylemişti. Bu gün Laçin'de 3 Ocak’ta ihalesi yapılan ve toplam 8,62 km uzunluğundaki Kırkdilim yoluna yapılacak 3 adet toplam uzunluğu 4 bin 077 m olan çift tüp tünelin yapım çalışmasına bu gün  ilk adım atılıyor.

3 yıllık bir süre içerisinde tamamlanacak olan Kırkdilim geçişi toplam 8 km'lik bir yol. 8 km'nin gidiş - geliş olarak hesap edildiğinde 16 km'lik bir mesafeye ulaştığını biliyoruz ve bunun 4 km gidiş, 4 km de geliş olmak üzere 3 tüp geçit bir tarafta 3 tüp geçit de bir tarafta olmak üzere 6 tünelle geçiş sağlanacak. Tehlikeli madde taşıyan araçlar eski yol ıslah edilerek oradan devam edecek. 


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam