KOÇ "HDP IRK TEMELİ POLİTİKA YAPIYOR"

Politika 22 Eylül 2015 16:46
Videoyu Aç KOÇ "HDP IRK TEMELİ POLİTİKA YAPIYOR"
A
a

Haluk Koç'tan İtiraf gibi sözler: "CHP'nin artık kimseye verilecek oyu yok"Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün altında maalesef ırk temelli politikalar vardır. Onun için 1 Kasım'da oy kullanacak, şu geçecek barajı bu geçecek, onlar zaten geçiyor. Haluk Koç: HDP ırk temelli politika yapıyor!

7 Haziran'da AK Parti ile HDP arasında kurulan adı konulmamış ittifak 1 Kasım seçimi öncesi bozuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, HDP'yi ırkçı politika yapmakla suçlayarak bu partiye verilen emanet oyları geri çağırdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Ankara'nın Kalecik ilçe kongresine katıldı. Koç, burada yaptığı konuşmada,7 Haziran seçimlerinde HDP barajı geçsin diye HDP'ye oy veren CHP'lilere seslendi.
 
AK Parti'yi koalisyon kurmaktan kaçınmakla suçlayan Koç, "Bir çift sözünün de HDP'ye olduğunu" belirterek Koç, HDP'nin 6 milyon oy alarak 80 milletvekili çıkardığını hatırlattı.
 
Haluk Koç, şöyle devam etti:
 
Irk temelinde siyaset
 
"Sayın Demirtaş şimdi konuşuyorsun, sen değil miydin, Gezi olaylarında 'bu bir darbe girişimidir' diyen. Mecliste eğitim sistemi iyice çağdaşlıktan uzaklaştırılırken, AKP'ye her türlü desteği veren sen değil miydin? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulduğunda HDP'li üyeyi çeken sen değil miydin? Sana ne diye oy verildi, 'terörle aranı aç, meşru siyasi temsilci ol' diye verildi.
 
CHP'nin artık kimseye verilecek oyu yok
 
'Önce insan' diyoruz, ırk temelinde yapılan siyasetler toplumu ayrıştırır, çürütür. Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün altında maalesef ırk temelli politikalar vardır. Onun için 1 Kasım'da oy kullanacak, şu geçecek barajı bu geçecek, onlar zaten geçiyor. CHP'nin artık hiç kimseye 'şu olsun bu olsun' diye verecek bir tane oyu yoktur. Biz namusumuzla mücadele ediyoruz, biz 'önce millet' dedik, ama onlar 'önce saray' dedi. 1 Kasım'da hepimize bir görev düşüyor, bu görevimizi yerine getirmek zorundayız, Türkiye'de yaşayan her yurttaşımızı birinci sınıf yurttaş yapmak zorundayız."
 



 
Kaynak : ANKARA/AA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam