Koray Çalışkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan çarkı

Güncel 20 Ocak 2016 20:10
Videoyu Aç Koray Çalışkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan çarkı
A
a

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Koray Çalışkan hakkında "Cumhurbaşkanına alenen zincirleme hakaret" suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamede Çalışkan'ın 'Erdoğan'ı değil Esed'i kastettim' diyerek çark etmesi ise dikkati çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, PKK'ya destek bildirisine imza atan 1128 akademisyenden biri olan Koray Çalışkan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlara yer verildi.

Koray Çalışkan Esed'i kast etmiştim dedi.
İddianamede, Çalışkan'ın “Kendini kurtarmak için ülkesini savaşa atan adama, hayvan denmez ayıptır. İblis denmez günahtır. Katil denir layıktır" şeklindeki tweette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil Esed'i kast ettiği şeklindeki soruşturma aşamasında alınan ifadesine de yer verildi.

Çalışkan hakkında “Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret" suçlamasıyla 2 yıl 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamenin onaylanması halinde Çalışkan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 49'uncu Asliye ceza mahkemesinde başlayacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam