KÖROĞULU, “TAŞERON İŞÇİLERE VERİLEN KADRO BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL!”

ÇORUM 9 Nisan 2016 23:53
Videoyu Aç KÖROĞULU, “TAŞERON İŞÇİLERE VERİLEN KADRO BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL!”
A
a

Hizmet İş ve Hak İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’nu ziyaret ettiler.

KÖROĞULU, “TAŞERON İŞÇİLERE VERİLEN KADRO BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL!”

 

21 Mart Pazartesi günü açıklanacak olan Taşeron işçilere kadro düzenlemesi ile ilgili olarak Hizmet İş ve Hak İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’nu ziyaret ettiler

Köroğlu,” Taşeron işçilere verilen kadro bizim arzu ettiğimiz kadro değildir!”

Ziyarette,Hizmet İş ve Hak İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu’nun yanısıra Hizmet İş Sendikası Hanımlar Komisyonu Başkanı Kadriye Taşdemir, İl Genel Sekreteri Adem Yalçınkaya ve İl Mali Sekreteri Radi Solak da hazır bulundu.

AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’nu makamında ziyaret eden sendika başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Bekiroğlu’na, Taşeron Yasası ile ilgili istek ve taleplerini içeren bir dosya takdim ettiler.

Hizmet İş ve Hak İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda alınan karardan memnuniyet duyduklarını, ancak statülerinin işçi olarak devam etmesini istediklerini söyledi.

İktidar tarafından  15 gün önce “Taşeron Yasa Tasarısı” ile ilgili yapılan açıklamayı hatırlatan Köroğlu, “Taşeronda çalışan işçilerimizle ilgili kadro açılması sevindirici bir olay . Hak İş bunun mücadelesini 10 yıldır verirken bizde 3 yıldır sahada veriyoruz. Biliyorsunuz taşeron firmalar sıklıkla değişebiliyor buda işçilerimizi olumsuz etkiliyor. Düne göre taşeronda iyi durumdayız fakat bunu yeterli bulmuyoruz. Hak İş’in mücadelesi hükümetimizin gayreti ile  bu konuda çözüm üretmek amacıyla tasarı hazırlandı. Başbakan müjdeyi verirken asıl ve yardımcı ayrımı yapılmayacağını söyledi. Bu müjde bizi sevindirse de, tasarının içeriği bizim için yeterli değildir.” dedi.

İsteklerinin taşeronda çalışan işçilerin hepsinin kadro alması olduğunun dile getiren Köroğlu, özellikle orman İşletmesinde çalışan işçilerin, 5 ay 29 gün çalıştığını fakat 6 ay çalışmadığını hatırlatarak, iktidar kanadında dün yapılan açıklamanın sevindirici olduğunu, daimi işçi kadrosuna alındıkları takdirde bu mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.

Köroğlu AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’na dosyayı takdim ederken Bekiroğlu’nun yanlarında olduklarına inançlarının tam olduğunu, Bekiroğlu’ndan konunun takipçisi olmalarını istedi.

Takdim edilen dosyayı teslim alan AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu Hizmet İş ve Hak İş Sendikası Çorum Şubesi yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hak İş’in ve diğer sendikaların konuyla ilgili  fikirlerini  önemsediklerini, tasarı hazırlanırken sendikaların görüş ve önerileri doğrultuda yol haritası çizilmesinin uygun olacağını belirtti.

Bekiroğlu: “Başbakanımızın da açıklama ve söylemleri işçilerin mağdur edilmemesi  yönündedir. Bizimde isteğimiz işçileri mağdur eden üzen bir düzenlemenin olmaması yönündedir.  Bu işleri beceremeyen bazı siyasi muhalifler, kıskançlıkla bazı kara propaganda ve söylemler geliştiriyorlar. İş Kanunu Mevzuatı açık. Biz her görüşten her kesimden insanların fikirlerini önemsiyoruz. Bizimde isteğimiz işçilerin mağdur edilmemesi yönündedir. Bunun için talep ve isteklerinizi mutlaka ilgili yerlere ileteceğiz ve işçilerimiz adına konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam