KÖSE: İDDALARI SORDU ERGİN: BUNLAR İDDAA DEDİ

Politika 8 Temmuz 2013 21:06
A
a

Çorum CHP Milletvekili TBMM Kürsüsünden konuşan Köse 2 soru önergesi verdi.

Gezi Parkı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak iftar çadırında yemeklerin kartla verileceği ve kartların da Ak parti teşkilatlarında dağıtılacağı yönünde bir söylenti olduğunu belirten Köse, “Bu konunun aslı nedir, bunu öğrenmek istiyoruz.” dedi.

Gezi Parkı olayları sırasında ortaya çıkan palalı kişileri de soran Köse, “Bir de bu palalı saldırganlar da serbest bırakılmış Adliye tarafından. Ethem Sarısülük'ü öldüren polis de serbest bırakılmıştı. Bununla ilgili Adalet Bakanlığı bir çalışma yaptıracak mı, böyle bir düşüncesi var mı? Çünkü, normalde bunlar infial yaratan olaylar. Yine, sosyal medyada yorum yapan polislerin soruşturmaya uğradığı yönünde bilgiler geliyor. Bunun gerçeklik payı nedir? Altı ayda 20 polisin intihar ettiği söyleniyor. Bununla ilgili, Bakanlığın bir araştırması, incelemesi var mıdır?” diye sordu.

‘Bu güne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz’

Gezi Parkı'nda iftar çadırında yemeklerin kartla dağıtılacağı gibi bir surum olmadığını belirten Bakan Ergin, “Böyle bir şey söz konusu değil. Adalet ve Kalkınma Partisi veyahut da İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir şeyi bugüne kadar yapmadı, bundan sonra da böyle bir şey yapmaz. Bunu siz de araştırın, biz de araştıralım. Böyle bir şey olursa hepimiz bunun en şiddetli şekilde karşısında dururuz ve bunu kınarız ama böyle bir şeyin olması kesinlikle mümkün değildir.”

Palalı kişilerin serbest bırakılması konusunda bilgisi olmadığını da belirten Bakan Ergin, bunun da yine araştırılarak cevap verilmesi gereken husus olduğunu söyledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam