Külcü "Allah'ın izniyle 2023'de Havaalanını Çorum'a kavuştururuz"

ÇORUM 12 Ekim 2017 10:01
Videoyu Aç Külcü "Allah'ın izniyle 2023'de Havaalanını Çorum'a kavuştururuz"
A
a

Başkan Külcü Havaalanı gerçeklerini basın mensuplarına anlattı.kamuoyunda sıkça yer alan yanlış bir bilgiyi de düzelten Külcü,"Zaman zaman basında, sosyal medyada internette "yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanımız" cümlesi kullanılıyor. Çorum'da yapımına başlanan ancak yarım kalan bir havaalanı yok...



Başkan Külcü Havaalanı gerçeklerini basın mensuplarına anlattı.
kamuoyunda sıkça yer alan yanlış bir bilgiyi de düzelten Başkan Külcü,"Zaman zaman basında, sosyal medyada internette "yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanımız" cümlesi kullanılıyor. 

Arkadaşlar Çorum'da yapımına başlanan ancak yarım kalan bir havaalanı yok. Kimse ne kendini nede başkasını kandırmasın. Bundan 30 sene önce Plan Bütçeden alınan 300-500 bin lirayı Özel İdareye mazot parası olarak gönderip orada iş makinelerini 15 gün çalıştırıp toprak düzleyerek havaalanı yapımına başlanmış olunmaz. Öyle bir şey yok. Kimse kendini de toplumu da kandırmasın. Bu yanlış bir bilginin düzeltilmesidir. 

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Havaalanı konusunda Başbakanın söylediğinin dışında başka bir şeyi çıkıp da siyasal anlamda savunur pozisyonda olmayacaklarını söyledi. 

Ancak; milletvekillerimizle şehrin diğer dinamikleriyle sanayicileri ile iş adamları ile oturur konuşuruz. Derdimizi tekrar tekrar Ankara'ya anlatırız ve bir gün oradan olumlu cevap alacağımıza inanıyoruz"

"Devletin biz yapmayız siz yapın" şeklinde bir uygulaması olmadığının altını çizen Başkan Külcü, "Bazen istediğimiz şeyle ilgili bizim aşırı arzumuz başkaca doğrularında görülmesinin önüne geçiyor. Onu da gölgeliyor. Sayın Başbakanımız Çorum'a geldiğinde Kırkdilim'i geçeceğimiz 7 km'lik yol için 450 milyon liralık kaynak ayırdığını ve oranın tünellerde viyadüklerle geçileceğini sorun olmaktan kökten çıkacağını söyledi. Rakam 450 milyon lira. Bir havaalanının maliyeti ise 100 milyon liradır. 

Şimdi Kırkdilim'de ki ölüm yolunu geçmek için 450 milyon lira kaynak ayıran bir devlet Çorum'a havaalanı için 100 milyon lirada ayırır. Bugün uygun olmadığı düşünülüyorsa biz gidip konuşacağız Çorum'a gerekli olduğuna Ankara'yı ikna edeceğiz. Allah'ın izniyle bunu yapabiliriz. Bugün olmazsa 3 ay sonra olur 6 ay sonra olur. Ama Allah'ın izniyle 2023'de havaalanını Çorum'a kavuştururuz"

Çorum Belediye  Başkan Külcü konu hakkında sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanımızla gidip görüştüğümüzde 'biz yapmayız da siz yapmak isterseniz yapın' derse başım gözüm üstüne. 'Onu şu bakanlık bunu şu Bakanlık yapsın' şeklinde bir taassup içinde olmayız yeter ki onun önü açılmış olsun. Burada Havaalanının yapım maliyeti ile işletme meselesini birlikte konuşmamız lazım. Biz 5 lira harcayalım yapılsın sonra devlet her ay 5 lira harcasın. Devlet harcaması gerekiyorsa harcar. Başka yere harcıyorsa buraya da harcar. Ben ona da itiraz etmiyorum. Ama biz belediye olarak Başbakanımızın söylediğinin dışında başka bir şeyi çıkıp da siyasal anlamda savunur pozisyonda olmayız."
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam