KÜLCÜ Yaşlılarla tek tek hasbihal etti

Yaşam 23 Mart 2013 19:14
A
a

Çorum Belediyesi, ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle bugün İnci Restoran’da yemek verdi.

Evde bakım hizmeti sunulan yaşlıların onur konuğu olduğu yemeğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader ile çok sayıda davetli katıldı.

 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu programa Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü öğrencileri ile gönüllü aileler de katıldı.

Gönüllüler devreye girince yaşlılar yalnız olmadıklarını hissetti
İDRİS OKUR | ÇORUM - 23.03.2013 17:54
Çorum Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Belediye tarafından 'Her yaşın güzel bir anısı vardır' sloganı ile hazırladığı 'Yaşlılarla el ele' projesi hayata geçirildi. 

Yaşlılar Haftası dolayısıyla proje çerçevesinde belediye tarafından bir restoranda yemekli program düzenlendi. Programa katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, proje ile ilgili bilgi verdi. Yaşlıların milletin benliği olduğunu söyleyen Külcü, belediye olarak hayata geçirdikleri 'Yaşlılarla el ele' projesi ile her kapıyı çaldıklarını belirtti. Kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu ifade eden Muzaffer Külcü ''Arkadaşlarımızla bir program düzenledik. Ve büyüklerimi burada görünce bir kez daha Allah'a hamd ettim. Avrupa'ya baktığınız zaman bir insan yaşlandığında, elden ayaktan düştüğünde bir köşeye atılabiliyor. Ancak bizim milletimiz bırakın çocuklarını, torunları dahi ninelerine bakıyor ve onlarla birlikte yaşıyorlar.'' dedi.

112 yaşlı ailenin ev temizlik ve bakımını üstlendiklerini kaydeden Başkan Külcü, bunun yanında Hitit Üniversitesi'nde bir kulübün de yaşlılara torunluk yaptığını ve onlarla bir araya geldiğini aktardı. 'Marifet iltifata tabidir' diyen Külcü ''Biz Sayın Başbakanımız'ın söylediği gibi milletin hizmetkarı olmaya geldik. Ve göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bu söylemlerimizden asla vazgeçmedik. Ben başkan olarak her daim yaşlılarımızın emrindeyim. Ne zaman isterlerse kapımı çalabilirler.'' diye konuştu
 

 

Sunuculuğunu Abdulkerim Tiryaki’nin yaptığı programda kürsüye gelen Fazlı Alp Doğan isimli öğrenci Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘35 Yaş’ isimli şiirini okudu.

 

Programda söz alan Yücel Alıcı ve Abdurrahman Balcı ise yaşlılar adına yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

 

Yaşlılarla tek tek hasbihal eden Muzaffer Külcü ise yaptığı konuşmada günün anlam ve öneminden bahsetti.

 

Şef Halil Özçelebi yönetiminde sahne alan Belediye Türk Sanat Müziği Topluluğu musıki dinletisiyle devam eden program, Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak’ın yaptığı dua ile sona erdi.

 
Kaynak : CİHAN
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam