Kurban Bayramı’na sayılı günler kala fiyat tartışmaları başladı

Yaşam 20 Ağustos 2016 14:32
Videoyu Aç Kurban Bayramı’na sayılı günler kala fiyat tartışmaları başladı
A
a

Kurban Bayramı ile başlayan fiyat spekülasyonları bu yıl da artarak sürüyor. Canlı hayvan sayısını düşük gösterip fiyat artışı bekleyen spekülatörlere rağmen; üreticiler ellerinde 5 milyondan fazla kurbanlık olduğuna dikkat çekiyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala fiyat tartışmaları başladı. Ancak, Türkiye’deki canlı hayvan miktarı ve kurbanlık sevkiyatı için bu yıl alınan belge sayısının yüzde 20 artması fiyatlarda aşırı bir yükselişin olmayacağını gösteriyor. Sektör temsilcileri; kurulma çalışmaları devam eden kurbanlık pazarlarının bu yıl hareketli geçeceğini kaydetti.


Kurban Bayramı ile başlayan fiyat spekülasyonları bu yıl da artarak sürüyor. Canlı hayvan sayısını düşük gösterip fiyat artışı bekleyen spekülatörlere rağmen; üreticiler ellerinde 5 milyondan fazla kurbanlık olduğuna dikkat çekiyor.

SEVK EVRAKI SAYISI YÜZDE 20 DAHA FAZLA

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, hayvan sevk evrakı sayının bu yıl yüzde 20 daha fazla olduğunu belirterek, “Yüzde 20 fazla dediğimiz noktada bu baya bir rakam tutuyor. Bu sene geçen senekinden daha fazla bir kurban arzı olacak piyasaya. Daha çok hayvanın pazarlarda satışa sulunacak olması da piyasayı canlandıracak” dedi.


 

BESİCİNİN HAYVANI ALGI KURBANI

Kurban Bayramı ile başlayan fiyat tartışmalarına da değinen Yalçındağ, 15-20 gün önceden etin kilosuna dair fiyat tahmininde bulunan kesimleri eleştirdi. Yalçındağ, “Çıkıyor bir tanesi, 'efendim kurbanlık etin kilogramı 18 lira.' Sen hangi hakla bunu konuşuyorsun? İnsanların alışverişine ne karışırsın? Pazarlık sünnettir. Biz bunu vatandaşı şartlandırmaya yönelik hareket olarak görüyoruz, algı operasyonu olarak değerlendiriyoruz.Vatandaş beğenir kurbanını, isterse 100 lira daha fazla öder alır. Yani tutupta böyle şu kilogram bu para şeklinde yaklaşımları doğru bulmuyorum. Zaten insanlarımız her sene kendi tanıdıklarından kurbanlık alıyor” diye konuştu.



Türkiye'nin canlı hayvan potansiyel

2015 hayvan varlığı 56 milyon
Büyükbaş 14 milyon
Küçükbaş 42 milyon

2015'te kesilen kurban sayısı
Büyükbaş 850 bin
Küçükbaş 3 milyon

Bu yılki beklenti
Büyükbaş 1 milyon
Küçükbaş 3,5-4 milyon





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam