KYK'nın Davetlisi olarak Çorum'a gelen Tarihci Yazar Talha Uğurluel Benim Tarihim Kutsal Emanetleri Anlattı

Asayiş haber 29 Nisan 2016 07:34
Videoyu Aç KYK'nın Davetlisi olarak Çorum'a gelen Tarihci Yazar Talha Uğurluel Benim Tarihim Kutsal Emanetleri Anlattı
A
a

SAHABE DİYARI Çorum'da KYK'nın konuğu olan Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Devlet Tiyatro Salonunda Benim Tarihim “Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.



KYK'nın Çorum Devlet Tiyatro Salonunda Tarihci yazar UĞURLUEL'le Benim Tarihim Kutsal emanetler Programına KYK İl Müdürü Erol Kavuncu,Ak Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu,Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu,Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Unal Yıldırım,Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ceylan, Meryem Demir,KYK öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Konuşmasını KYK İl Müdürü Erol Kavuncu  yaptı.


Tarihçi yazar Talha Uğurluel,konuşmasına  Çorumlu sahabeleri anlatmakla başladı .Uğuluel Anadolu’ya İslâmı yaymak için gelmiş üç sahabe Çorum’un “Hıdırlık” adıyla anılan mahallindeki tepe üzerinde üç sahabe türbesi bulunmakta…( Üç sahabe Çorum’un “Hıdırlık” adıyla anılan mahallindeki tepe üzerinde üç sahabe Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kereb-i Gazi).

Ünlü Yazar Uğurluel, Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetleri ve Osmanlı Padişahlarının bu emanetlere verdiği önemi tarihsel ve güncel anekdotlarla paylaştı. Sinevizyon gösterisiyle Mekke ve Medine'ye götürerek bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaran Uğurluel, Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetleri kendi çektiği fotoğraflarla tek tek anlattı.

Tarihle ilgili kitap yazanların Türk arşivlerinden yararlanmadığına dikkat çeken Uğurluel, dinleyicilere 'Tarihle alakalı her duyduğunuza ve gördüğünüze inanmayın'. Hürrem Sultan'a ve Kanuni Sultan Süleyman'a benzetilen Muhteşem Yüzyıl dizisine atıf da bulunarak,diziyi sert bir dille eleştirdi.Uğurluel öğrencilere,Roman kitab yazarlarını fazla  ciddiye almayın kurgu ve montaj yapıyorlar tavsiyesinde bulundu.

Taihci Yazar Uğuluel Türkiye’nin NATO’ya girdiği tarih olan 1952 yılına kadar Türk silahlı Kuvvetleri’nin bayram olak kutladığı Kut’ul-Amare zaferi için tarihçi İlber Ortaylı, “29 Nisan 1916 bir imparatorluğun genç komutanlarının Britanya ordusuna itibar kaybettiren bir zafer kazanmasıdır" dedi. 


Çorumlular Uğurluel'i gece boyunca büyük bir dikkatle dinledi. KYK İl müdürü Kavuncu sahneye çıkarak, Talha Uğurluel çiçek takdim etti.

KYK Öğrencilerine Sürpriz yapan Kavuncu Öğrencileri Gülle karşıladı ve İçerisinde bulunan çekiliş numarasıyla
öğrencilere Tablet hediye etti.

Söyleşinin ardından öğrencilerle buluşan Tarihci yazar Talha UĞURLUEL kitaplarını imzaladı.










 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam