LİG ve Şampiyonluk Hesaplamaları

Spor 30 Nisan 2018 08:50
Videoyu Aç LİG ve Şampiyonluk Hesaplamaları
A
a

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 3 hafta kaldı. Şampiyonluk yarışında 4 takım var: Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe. Puanları birbirlerine çok yakın olan takımların arasında şampiyonu averaj da belirleyebilir. İşte 4 takım arasındaki tüm averaj hesapları...



yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde direkt gruplara katılacak.
Ve herkes birbirine artık şu soruyu soruyor; "Kim şampiyon olacak?" Lider Galatasaray, takipçileri Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe... Zirve mücadelesindeki heyecan nefes kesiyor... Avrupa'da şampiyonlar şimdiden belli olurken, Süper Lig'in üstünde mücadele kıran kırana sürüyor… Mevcut puan durumuyla birlikte averaj hesapları da masaya yatırıldı...

İŞTE TÜM AVERAJ İHTİMALLERİ
Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 yendi ama sezonun ilk yarısında rakibine 5-1 yenilmişti. Cimbom, rakibine karşı ikili averajda üstünlük sağlayamıyor.
Medipol Başakşehir, Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Seyircisi önünde 1-0 kazandı ve ikili averajda üstün.

Fenerbahçe'yi, Kadıköy'de 3-2 yenen M.Başakşehir, karşı kıyıya geçince sarı lacivertlilere 2-0 kaybetti. İkili averaj Fenerbahçe'de.
İki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe iki maçı da golsüz tamamladı. Bu durumda sezon sonunda olası bir eşitlik halinde puan durumunda üstte olacak takımı gol averajı belirleyecek. Son hafta itibariyle Cimbom 35, Fenerbahçe ise 27 averaja sahip.İlk yarıda sarı kırmızılılar deplasmanda rakibine 3-0'la boyun eğdi. İkinci maçı ise Galatasaray 2-0 kazandı. 2'li averajda Beşiktaş üstün durumda.


Bu iki ezeli rakip arasında bu sezon oynanan Süper Lig maçlarına bakalım... İki dev de seyircisi önünde galip geldi. Kadıköy'de 2-1 Fenerbahçe güldü. Deplasmanda ise Beşiktaş'a 3-1 kaybedip, evine döndü. Tabloya bakınca ikili averaj üstünlüğü Beşiktaş'ın.Bu doğrultuda tüm maçlar tamamlanınca, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında üçlü averaj hesabına göre Başakşehir ilk sırada yer alan takım olacak.Peki bugün puan cetvelinde ilk üçte yer alan Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş üçlü averajda ne durumda.... Başakşehir bu rakiplerine karşı 4 maçta 7 puan aldı. Beşiktaş 4, Galatasaray ise 6 puanda. Başakşehir üstün durumda.

Diğer bir ihtimal hesabı daha var... Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki üçlü averaj hesabında ise durum şu... Başakşehir çok avantajlı. Fenerbahçe bu iki rakibiyle maçlarını bitirdi ve 5 puanı var. 6 puan ise Başakşehir'in cebinde. Galatasaray ise Fenerbahçe gibi 5 puan çıkarabildi... Bu durumda da mutlu son Başakşehir'in.

İŞTE LİGİN ZİRVESİNDEKİ 4 TAKIMIN KALAN MAÇLARI
Akhisarspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe
Kayserispor, Osmanlıspor, Sivasspor
Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa
Bursaspor, Karabükspor, Konyaspor


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam