Liselerdeki ders sayısı yarı yarıya düşecek

ÇORUM 30 Kasım 2018 07:14
Videoyu Aç Liselerdeki ders sayısı yarı yarıya düşecek
A
a

Öğrencilerin Dikkatine: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beyoğlu sohbetlerine konu oldu ve eğitim sistemiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.Sohbette açıklamada bulunan Bakan Selçuk, eğitim sistemiyle ilgili liselerdeki ders sayısının yarı yarıya düşeceğini açıkladı.

Yeniden inşa edilecek

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Ziya Selçuk, eğitim alanında hayata geçirecekleri birçok yeni projenin müjdesini verdi.

İlk defa 12 Eylül sonrasında öğretmen yetiştirme ile ilgili çalışma yapıyoruz. Üniversitelerin, bütün fakültelerinin ders çizelgelerini üniversiteler kendisi yapar ama eğitim fakültelerinin müfredatları YÖK'ten çakılı gider.

Bu bağlamda biz ilk defa öğretmen yetiştirmenin kaynağına da dokunmuş oluyoruz. Sayın YÖK başkanı ile çok güzel bir çalışma yaptık ve protokol imzaladık. Eğitim fakültelerimizin bizim gelenek kodlarımız üzerinden yeniden inşası söz konusu. Kendi geleneğimiz üzerinden öğretmen yetiştirmeyi yeniden hedefliyoruz. Bu bağlamda pilot bazı eğitim fakülteleri ile öğretmen yetiştirmenin, öğrenci alım kriterlerine kadar, atama ve yükselme yönetmeliğine dair bütün alt bileşenlerinin dönüştürülmesi ile ilgili önümüzde iki yıllık bir çalışma var. Önceden planlamış olduğumuz bir çalışma olduğu için hemen devreye sokmamız mümkün ifadelerini kullandı.

Okul Gelişim Modeli kuruluyor

Okul Gelişim Modeli kurmaya hazırlandıklarını da belirten Bakan Selçuk,

Bizim için toplumda aile neyse eğitim de okul da odur. Netice itibariyle her okul kendi içerisinde yaklaşık 25-30 parametre üzerinden nerede olduğunu anlık olarak mobil olarak izleyecekler. Şubatta başlayacak.Her okul kendisinin hangi parametrede nerede olduğunu görebilecek.

Bu bir rekabet değil yarışma hiç değil. Biz hangi okula ne kadar yardım ve destek yapmak için bunu yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği benim açımdan çok önemli. Dünyadaki bütün eğitim devrimlerini araştırdım, büyük eğitim dönüşümlerine baktım hepsinde güçlü bir lider var. Tamda Türkiye'deyeni bir hikaye yazmanın sırası. Belki kapasite yönetimi ile ilgili bazı eksiklikler olabilir ama kötülememekte lazım. Bunun üzerine böyle bir liderlik ile beraber biz çok güzel çözümler üretiriz. Ben bunu inanın kendi şansım olarak görmüyorum, bu Türkiye'nin şansı ve böyle bir liderlikle biz eğitimde nasıl kalkınacağımız konusunda rahatız diye konuştu.

15-16 ders azalacak

Liselerde 15-16 ders var ama başka ülkere baktığımızda, Japonya'ya, Singapur'a, Hong Kong'a. Onlarda lisede 5 ya da 6 ders bulunuyor. Bizde 15-16 ders var. Yani bir çocuk nasıl meşgul edilir projesi. Bizim bunu yapmamamız lazım.

Bir çocuk sürekli küçük çukurlar kazarak bir hayat düzeni kuramaz. Çocuk kuyu kazmalı o zaman suyu bulur. Küçük ve gereksiz çukurlar ile birçok dersi anlamadan yukarı çıkıyor. İnanın bu şeylerle ilgili yapılabilecek şeyler çok zor değil. Milli Eğitim Bakanlığı bunu kendi sistematiğinde yapar buna gücü var, altyapısı var. Hemen önümüzdeki yıl ortaöğretimdeki bu 15-16 dersin yarı yarıya azaldığını göreceksiniz dedi.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam