Liseli kızlar robot takımı “Gelecek bizimle gelecek”

ÇORUM 5 Şubat 2019 10:46
Videoyu Aç Liseli kızlar robot takımı “Gelecek bizimle gelecek”
A
a

Çorum’da Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir grup öğrenci ile robot takımı kurdu.Kızlardan Oluşan Robot Takımı İstanbul'da Çorum'u Temsil Edecekler...


Çorum'da okuyan liseli kızlardan oluşan ve “Hitit Angels” adı verilen takımı 2017 yılından itibaren Avusturalya, Çin, Kanada, Meksika, Amerika’nın yanı sıra Türkiye’de de düzenlenen Uluslararası First Robotics Competition Robot yarışmalarına katılmaya başladı. Her yıl belirlenen bir tema üzerine robot tasarımı yapan liseli kız takımı,Sanayi ve Endüstri 4.0’a destek olma konusunda kendilerini geliştirerek gerekli olan programlama, problemi çözme yetkisini kazanarak Çorum sanayisine destek olmaya çalışıyorlar.

Yarışma konseptinde farklı çalışmalar yaparak tasarımından, inşasından, mekanik ve elektronik bilgileri bir araya getirerek belirli süreçlerde tekrarlayarak otonom sistemlerinden faydalanarak kendi ürettikleri programları kullanana kız takımı,bu sene dezavantajlı okullarıda ön plana çıkartarak takımlarına 3 okulu daha eklediler.

Bu okullar; Bilge Kağan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi, Fatih Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hürriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi. Hitit Angels Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan robotik takımın birer üyesidir. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Takım Mentorü Engin UZUN önderliğinde Sömestır tatilini boş geçirmeyen takım üyeleri  çeşitli firmaları, Valiliği ziyarette bulundular.

Dura Makine, Str Biyoteknoloji Makine Mühendisi Mustafa ÜNEŞ, Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Murat OCAK, İl Etüd ve Projeler Müdürü Seyfettin ZENGİN, 3N Reklam ile görüşmeler sonrasında Çorum'un kız takımına ellerinden gelen her desteği sunacaklarını söylediler.
Firma yetkilileri “Önce kızlarımızın daha sonra Çorum’un gelişimi için böyle güzel çalışmalar duydukça bizler gururlanıyoruz.” şeklinde ifadeler kullandılar.

Hitit Angels takımımız bu sene 1-4 Mart’ta İstanbul’da ki yarışmaya hazırlanacak. Kız Takımının üyeleri geleceğin mühendisleri, mimarları, bilim Kadınları olmak istiyoruz ve tüm engellere rağmen her zaman çok çalışacağız dediler. Robot takımı üyeleri bu çalışmaları yaparken elimizde ki tüm fırsatları kullanıp, yoktan var edeceğiz. Ve biz her zaman takım olarak şu sözü kullanırız; “Problemin zoru yoktur bizim için, imkansız ise sadece biraz zaman alır.” sözünden esinlenerek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz dediler.

Takım sözcüsü Gökçe Ulukaya,İstanbul’da yarışabilmemiz için Çorumlu İş adamlarından, İl Milli Eğitim Müdürümüzden, Valimizden her zaman manevi destek bekliyoruz. Maddi anlamda destek noktasında tüm Çorum halkından desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Karanlık yoldan aydınlığa çıkmamız için bizlere fener tutmalarını istiyoruz .

Bizlerin tek hedefi Türkiye’ye ve Çorum’a değer katmak. “Gelecek bizimle gelecek” düsturu ile çalışıyoruz her zaman. Fakat geleceğin bizimle gelmesi için maddi desteğe ihtiyacımız var. Sizler bizlere maddi ve manevi noktada destek olursanız bizler sizlere en güzel başarıları getireceğiz. Çorum’un adını en güzel yerlerde temsil edeceğiz.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam